Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gondor, mesaj înainte de începerea şcolii „Este în interesul copiilor noștri să începem, cu participare fizică, cursurile anului școlar”

Grădiniţele şi şcolile îşi deschid astăzi porţile. Începe un nou an şcolar, în condiţii de pandemie, cu reguli impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, cu anumite incertitudini legate de incidenţa îmbolnăvirilor, în funcţie de care elevii vor învăţa la şcoală sau on-line, dar şi cu speranţa că totul se va desfăşura în condiţii optime.
 

Marius Gondor, inspectorul şcolar general al judeţului Arad, a transmis, ieri, un mesaj părinţilor, elevilor şi dascălilor.

Gondor, mesaj înainte de începerea şcolii „Este în interesul copiilor noștri să începem, cu participare fizică, cursurile anului școlar”
Comentează 0

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad susţine că este în interesul copiilor ca şcoala să înceapă cu prezenţă fizică şi face un îndemn la la calm, luciditate, unitate în acțiune și empatie.

În cele ce urmează vă prezentăm mesajul scris pe Facebook de Marius Gondor:

„Mesaj cu ocazia începerii cursurilor anului școlar 2021-2022

adresat părinților, elevilor și întreg personalului din învățământul arădean

Mâine 13 septembrie 2021, încep cursurile anului școlar 2021-2022. Şi acest început de an şcolar reprezintă o provocare deoarece şi în acest an şcolar pandemia ne obligă să continuăm să trăim cu toate greutățile și frustrările pe care le generează aceasta.

Cu toate acestea este în interesul copiilor noștri să începem, cu participare fizică, cursurile anului școlar.

Vom începe așadar cursurile cu participarea fizică la școală a tuturor preșcolarlor și elevilor până când rata de incidență va atinge limita de 6/1000 de locuitori, rată de incidenţă pe care sper  să nu o atingem niciodată.

Autorități ale statului, părinți, bunici, elevi și cadre didactice, împreună formăm o echipă şi de aceea toţi avem datoria să cooperăm, să respectăm regulile de prevenire a îmbolnăvirii cu SarsCov2,  în interesul educării viitorilor membri ai societății noastre.

În acest moment de început vă adresez tuturor invitația la calm, luciditate, unitate în acțiune și empatie în abordarea acestei situații inedite.

Stimați părinți,

Înteleg în totalitate temerile dumneavoastră legate de siguranța medicală a copiilor dumneavoastră care mâine merg la școală. Sunt părtaș la aceste temeri deoarece și fiica mea merge mâine la școală. Însă vă rog să nu transferați către ei aceste temeri, ci însuflați-le încrederea că vom trece cu bine și sănătoși peste această perioadă, îndemnați-i să respecte regulile de securitate epidemiologică. Realizați acasă triajul epidemiologic înainte de a vă trimite copilul la școală. Comunicați empatic cu unitatea de învățământ pentru a rezolva împreună problemele care inerent vor apărea în această inedită desfășurare a cursurilor.

Dragi elevi,

Școala voastră își deschide mâine porțile pentru voi. Este adevărat că debutează în niște condiții deosebite, dar  pășiți cu încredere în școala voastră, trăiți bucuria revederii cu colegii și cu dascălii voștri. Întreg personalul școlii voastre a făcut eforturi deosebite pentru ca voi să simțiți cât mai puțin efectele acestei pandemiei. Voi trebuie doar să respectați minime reguli epidemiologice și să învățați. Vă doresc un an școlar sănătos și eficient!

Dragi colegi,

În primul rând doresc să vă mulțumesc pentru modul profesionist în care ați acționat în anul școlar trecut, an școlar în care cursurile s-au desfășurat preponderent on-line. Vă mulțumesc pentru eforturile depuse în vederea pregătirii unităților de învățământ pentru deschiderea cursurilor în anul școlar 2021-2022. Vă îndemn pe toți să fiți uniți și să dați dovadă de afecţiune față de elevii voștri. Comunicați empatic și constant cu elevii și părinții lor pentru rezolvarea inerentelor probleme care vor apărea în acest demers fără precedent pe care îl trăim împreună. Aș vrea să fiți de acord cu mine și să acționați în așa fel încât toată activitatea pe care o veți desfășura în această perioadă să conducă la creșterea prestigiului și recâștigarea statutului nostru de categorie socio-profesională cu rol esențial în dezvoltarea societății românești. Un an școlar eficient și sănătos tuturor !

Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Arad ,

prof. Marius Sorin Gondor”

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite