Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gloria Grati la Galeria ALFA

Gloria Grati la Galeria ALFA
Comentează 0

Galeria de Artă ALFA a păşit cu dreptul în acest început de an organizând interesanta expoziţie a artistului plastic timişorean, Gloria Grati, despre care iată ce ne comunică pe scurt Anamaria Şerban:

„Gloria Grati - lector universitar la Facultatea de Arte si Design din Timișoara, expune in cadrul Grupului 21 la galleria Alfa a UAP Arad in perioada 12 ianuarie - 02 februarie. Expozitia TransFormări prezintă o serie de obiecte decorative din ceramică ancorând repere simbolice in principal din sfera arhetipului figurativ precum Ochiul sau Norul. Formele primare derivate din configuraţiile simbolice sunt doar un pretext pentru un mesaj ce îşi propune o abordare de elevare spirituală bazată pe deschidere şi autocunoaştere. Astfel, fiecare individ, devine un releu al propriilor simţuri şi sensibilităţi utilizând semne şi simboluri personalizate cu ajutorul cărora se adresează lumii”.

Deci, tinerii care tremură vitejeşte bându-şi cafeaua în acele monstruoase (estetic) corturi de plastic etalate de-a lungul bulevardului, la fel de kitschoase ca şi piramida „înălţată” în faţa Muzeului Luvru, pot trece cu folos drumul pe partea cealaltă şi zăbovi preţ de câteva minute la Galeria ALFA, care-i aşteaptă cu (multă) căldură. Căci, pe bune, e chiar cald înăuntru ! 

Sara N. Dan

Galerie foto (24)


Scrie un comentariu

trimite