Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă şi europarlamentarii PPE cer explicaţii cu privire la criza din Marea Britanie

Gheorghe Falcă şi europarlamentarii PPE cer explicaţii cu privire la criza din Marea Britanie
Comentează 0

Gheorghe Falcă şi europarlamentarii PPE vor interpela Comisia Europeană pentru a primi de urgență un răspuns cu privire la criza de la graniţa dintre Marea Britanie şi Franţa. Mii de oameni, printe care şi români, sunt blocaţi la graniţa dintre cele două state după ce Franţa şi-a închis legăturiel cu Marea Britanie din cauza noii tulpini de SARS-COV-2.  Inclusiv comisarul european al transporturilor, Adina Vălean, a criticat felul în care Franţa gestionează această criză. Redăm în continuarea interpelarea semnată de Gheorghe Falcă şi europarlamentarii PPE:


Întrebări cu solicitare de răspuns scris pentru Comisia Europeană în temeiul Articolul 138 din Regulamentul de procedură

Situația disperată în care se află mii de europeni, blocaţi în Marea Britanie, după ce mai multe state europene au închis graniţele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2 provoacă o îngrijorare fără precedent și necesită o reacție rapidă din partea UE. Sute de români se numără printre persoanele blocate în granița dintre Marea Britanie și Franța după ce autoritățile franceze au interzis transportul de mărfuri și persoane din Regatul Marii Britanii în urma identificarea noii tulpini de COVID-19. În ultimele ore s-au făcut demersuri la nivel european pentru deblocarea situației, funcționari consulari și voluntari au distribuit apă și alimente românilor blocați la frontieră, dar situația este departe de a se fi rezolvat. Cetățenii blocați în vamă sunt epuizați după atâtea ore de așteptare în condiții improprii, fără acces la facilități de igienă personală și hrană, în condiții termice extreme și acuză autoritățile pentru această situația inexplicabilă.

1. Ce acțiuni întreprinde Comisia pentru a garanta că cetățenilor europeni nu le sunt încălcate drepturile fundamentale și pentru a preveni ca astfel de situații să mai aibă loc?

2. Cum a gestionat Comisia această criză, în afară de a recomanda ţărilor UE să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi?

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite