Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firul unei „agresiuni" în care nu a fost nimeni agresat, la Păuliș

În cursul zilei de astăzi, Poliția a fost sesizată pentru o presupusă agresiune la Păuliș, în urma ședinței Consiliului Local. Se pare că avem de a face cu o confruntare electorală:  candidatul AUR a înțeles că dacă se victimizează, poate câștiga mai multe voturi decât dacă propune proiecte noi. 
Despre ce a fost vorba, relatează pe larg Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș:

Firul unei „agresiuni
Comentează 3

„Astăzi, la ședința de Consiliu Local a avut loc un incident neplăcut. Eu îl numesc provocare, dar vă las pe dumneavoastră să trageți concluziile, din firul evenimentelor. 
În cadrul ședinței am prezentat o informare pentru consilierii locali. La finalul întâlnirii, dl. Saul Sigheti, care înțeleg că se pregătește să candideze la funcția de primar din partea AUR, mi-a solicitat informarea, pe care o aveam scrisă pe o foaie de hârtie. I-am explicat și eu, și secretara comunei, că îi vom pune la dispoziție o copie, exemplarul meu fiind cel original. În acel moment, dl. Saul Sigheti a luat informarea de pe masă, iar eu am luat-o înapoi de la el. Nu s-a întâmplat niciun abuz, nici fizic și nici  verbal, iar asta au văzut toți consilierii locali prezenți, deși întreaga atmosferă în care s-a desfășurat ședința a fost extrem de tensionată, din cauza agresivității permanente a domnului Sigheti. 
În momentul în care mi-am recuperat foaia de la cel care înțeleg că va fi contracandidatul meu la Primărie, acesta a început să vocifereze și mai tare și a sunat la 112, solicitând intervenția Poliției pentru că ar fi fost agresat. În realitate, domnul respectiv a făcut doar circ și nimic mai mult. A încercat la modul extrem de ridicol să se victimizeze, acuzând că l-aș fi lovit. Nici educația, nici rolul meu în Păuliș nu îmi permit să fiu violent, iar oamenii știu foarte bine asta. De altfel, și consilierii locali cărora polițiștii sosiți la fața locului le-au solicitat declarații au precizat că nu s-a întâmplat nicio agresiune. Iar dl. Saul Sigheti a refuzat să meargă la medicul legist, tocmai fiindcă nu avea absolut nicio leziune. 
Suntem într-o perioadă premergătoare campaniei electorale. Nu este prima în viața mea. Poate nu este nici ultima. Dar eu cu așa situație jenantă nu m-am confruntat niciodată, nici chiar cu contracandidați mult mai puternici și mai apreciați decât acest domn Sigheti. Suntem o comună cu oameni decenți, cu mult bun simț, care înțeleg ce provocare mi s-a înscenat și nu cred că  apreciază tonul și comportamentul domnului de la AUR. Înainte să fim politicieni, suntem oameni, iar în Postul Paștelui, minciuna și răutatea, felul acesta de a face rău cu orice preț, de a inventa și a înscena, nu sunt argumente convingătoare. 
Eu îi doresc domnului Saul Sigheti multă înțelepciune și cu experiența pe care am acumulat-o ca primar al Păulișului de atâția ani îi transmit că oamenii te respectă atunci când dovedești, și cu vorba, și cu fapta, că ești respectabil."

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite