Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Firmele - INTERMED UTILAJE SRL şi COMPANY AGREGAT SRL - revigorate de omul de afaceri – inginer Gheorghe Medinţu revin în forţă şi respectă contractele încheiate în construcţiile de drumuri

Firmele - INTERMED UTILAJE SRL şi COMPANY AGREGAT SRL - revigorate de omul de afaceri – inginer Gheorghe Medinţu revin în forţă şi respectă contractele încheiate în construcţiile de drumuri
Comentează 0

       Se lucrează non stop la un nou sens giratoriu aflat la intersecția dintre strada Cometei și centura Aradului 

Sub coordonarea domnului inginer Gheorghe Medințu, lucrările de asfaltare a drumului de pe strada Cometei din Grădiște se apropie de finalizare. Firmele - INTERMED UTILAJE SRL şi COMPANY AGREGAT SRL, revigorate de omul de afaceri domnul inginer Gheorghe Medinţu, execută acum și lucrările pentru unul dintre cele mai mari sensuri giratorii din Arad, aflat la intersecția dintre strada Cometei și centura Aradului, unde se lucrează aproape non stop.    

O parte din sensul giratoriu va fi deschis circulației, luni, 23.09.2019, pentru a se putea lucra în continuare pe partea dinspre Zona Industrială (Park UTA 2), termenul de finalizare a lucrărilor fiind peste aproximativ o lună de zile.  

„Chiar dacă este foarte dificil, având în vedere că sensul giratoriu se află pe centura Aradului, unde traficul este foarte mare, se lucrează din plin la asfaltarea acestuia și amplasarea de borduri și pavele. Sperăm să finalizăm lucrările până la data de 20 octombrie”, a declarat domnul inginer Gheorghe Medințu.        

Domnul inginer Gheorghe Medinţu a subliniat că, firmele INTERMED UTILAJE SRL şi COMPANY AGREGAT SRL, care activează în domeniul construcţiilor de drumuri, deţin o staţie de asfalt, carieră de piatră, precum şi utilaje suficiente pentru a lucra succesiv pe mai multe proiecte. „Vom participa la noi licitaţii, deoarece baza materială, logistica şi personalul se încadrează conform standardelor cerute de Uniunea Europeană. În acest moment, lucrăm pe șapte șantiere din județ - Pâncota, Seleuș, Bârsa, Brazi, Mâsca și Moțiori, iar în curând în Vladimirescu, Șiria și Buteni. Avem toată flota de utilaje necesară și baza materială, parteneri foarte buni, iar oamenii din șantiere sunt conștiincioși și harnici, sub comanda inginerilor și șefilor de echipe. Avem în echipa noastră peste 120 de angajați - ingineri de drumuri, tehnicieni, mecanici utilaje, muncitori calificați, dulgheri, fierari, betonişti, pietrari și mulți alți profesioniști, în acest domeniu de activitate. Astfel, putem demonstra că lucrările noastre sunt de o înaltă calitate și vom duce la bun sfârşit toate proiectele şi contractele începute, de care vor beneficia toţi arădenii. De asemenea, invităm companiile de profil și furnizorii să se alăture nouă pentru a încheia noi parteneriate de lucrări. Suntem uniți și determinați să ne onorăm contractele alături de partenerul nostru principal – Compania FOREST NATUR FRUCT SRL”.

Domnul inginer Gheorghe Medințu este unul dintre cei mai mari întreprinzători din județul Arad, încă de la începutul anilor 1991, când a înregistrat prima societate comercială cu răspundere limitată la ORC Arad. A condus şi administrat cu succes afaceri de anvergură, a realizat frumoase cifre de afaceri la societăţile pe care le-a administrat și a participat activ la edificarea mai multor imobile de mare însemnătate pentru economia judeţului nostru.

Revigorarea companiei INTERMED UTILAJE SRL, de către domnul inginer Gheorghe Medințu, cu partenerul FOREST NATUR FRUCT SRL și COMPANY AGREGAT SRL, este un real câștig pentru Arad, fiind situată între primele 5 firme de drumuri din județul Arad.

Sediul companiei INTERMED UTILAJE SRL se află pe Strada Renaşterii nr. 92-94, în municipiul Arad, iar staţia de asfalt este la intrarea în Pâncota, dinspre Sântana. Cariera de piatră este la Dud, lângă Târnova și vinde mai multe feluri de piatră şi sorturi, precum și asfalt și cribluri.

 

Am cerut și părerea câtorva arădeni, privind lucrările executate până în prezent și necesitatea acestora. Iată ce ne-au declarat:

Pentru locuitorii din Grădiște și firmele din zonă, unde se află printre altele și depozitul OMW, precum și mai multe companii, în Zona Industrială (Park UTA 2), sensul giratoriu este mai mult decât binevenit, deoarece se fluidizează, în special, traficul mașinilor de mare tonaj. De asemenea, locuitorii din Grădiște, care locuiesc pe strada Cometei, vor putea fi mai liniștiți, după ce strada a fost asfaltată, în ceea ce privește viitorul caselor unde locuiesc. Totodată, arădenii care locuiesc pe strada Cometei au cerut primăriei Arad redirecționarea camioanelor, către centura Aradului, mai exact spre sensul giratoriu, care va fi dat în folosință cât mai curând. Nu în ultimul rând, arădenii sunt mulțumiți de lucrările executate de companiile coordonate de domnul inginer Gheorghe Medințu.

De exemplu, domnul Pavel Coșa ne-a spus: „Este un lucru foarte bun ca s-a asfaltat strada Cometei și se face un sens giratoriu, la standarde înalte. Am văzut că lucrările sunt bune. Sperăm că se vor finaliza cât mai repede, deoarece cisternele circulă tot pe strada Cometei. Dorim să se pună și semnele corespunzătoare, pentru a restricționa traficul de mare tonaj, mai ales că acum drumul este bun. S-a trimis și la Primăria Arad o solicitare, în acest sens, pentru că se rup pereții caselor. Am văzut cisterne și tiruri care trec tot pe aici, cu mare viteză, iar geamurile mai că se sparg”.   

„Pentru mașinile care staționează în garajele din zona industrială este binevenit sensul giratoriu, deoarece era tot timpul pericol de accidente având în vedere circulația pe centura Aradului. Cât despre drumul asfaltat de pe strada Cometei de la OMW către centură, acum este foarte bun. Înainte era dezastru și nu se putea circula pe el. Au făcut o lucrare foarte bună”, a precizat Dorel Petcuț. 

„Este bine că se face un sens giratoriu, deoarece mașinile și tirurile nu mai merg cu mare viteză. Dacă se direcționează și traficul de pe strada Cometei, locuitorii vor fi mai liniștiți și nu îngrijorați că se vor dărâma casele. În ceea ce privește lucrările și ceea ce s-a făcut până în prezent, eu sunt mulțumit”, ne-a declarat Iustin Meșan.

 

Daniel Albu

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite