Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC UAV Arad pierde primul meciul din cadrul optimilor Cupei României la baschet feminin

FCC UAV Arad pierde primul meciul din cadrul optimilor Cupei României la baschet feminin
Comentează 0

 

Aseară la Sala Sporturilor Victoria din Arad aproximativ 600 de spectatori, plătitori de data aceasta, au asistat la meciul de baschet feminin FCC UAV Arad – CSM Constanța, scor 71-74, pe sferturi 17-18, 16-18, 18-21, 20-17.

A fost derby-ul din optimile Cupei României la baschet feminin, având în vedere faptul ca s-au întâlnit vicecampioana din sezonul trecut, echipa din Constanța, respectiv echipa arădeană, care a luat medaliile de bronz în sezonul precedent.

Baschetbalistele de la CSM Constanța au condus la pauză cu 36-33. Jucătoarele antrenate de Alexandru Olteanu au câștigat primele trei sferturi și l-au cedat pe ultimul la trei puncte, astfel încât, CSM Constanța și-a asigurat victoria la limită pe terenul arădencelor.

La echipa galben-albastră a debutat jucătoarea Milica Mitrovic, care a ajuns abia sâmbătă seara în Arad. Antrenorul Miroslav Popov i-a dat posibilitatea să joace aproape 6 minute pe parchetul sălii din Arad, dar aceasta nu a avut realizări notabile.

Andreona Keys nu a jucat pentru echipa din Arad din cauza unei accidentări, va reveni pe teren după ce se va recupera în urma unei intervenții chirurgicale la menisc.

"În al doilea meci trebuie sã surprindem cu ceva, sã controlãm jocul și, dacã suntem mai norocoși la aruncãri și ne pãstrãm calitatea din defensivã, am putea scoate un rezultat bun”, a declarat antrenorul Miroslav Popov de la FCC UAV Arad

"Tratăm cu mare seriozitate meciul retur și sperăm din tot sufletul să mergem mai departe în competiție”, a spus experimentata jucătoare a celor de la CSM Constanța, Annemarie Godri - Parau

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Vitulova 27 (2×3), Easley 16 (3×3), Biszak 8 (2×3), Cucu 6, Mititelu 5 (1×3), Ghiță 5 (1×3), Voica-Nagy 4, Ciotir, Mitrovic.

Antrenor: Miroslav Popov

CSM Constanța: Higgins 15, Ghizilă 13 (2×3), Zivkovic 12 (1×3), Mărginean 10 (2×3) Godri Părău 11 (1×3), Croitoru 5 (1×3), Podar 3 (1×3), Koizar 3, Irimia 2, B. Fota, Orban.

Antrenor: Alexandru Olteanu

Partida retur se va juca pe 7 octombrie la Constanța.

Alte rezultate din meciurile tur din faza aceasta a competiției:

CS Agronomia București – CS Olimpia București 72 - 58

CSM Târgoviște – CSM Alexandria 60 - 45

ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – CS Rapid București 105 - 55

Partida tur din CS Universitatea Cluj-Napoca - CSTBv Olimpia CSU Brașov se va juca pe 3 octombrie.

CSM Târgu Mureş s-a calificat la turneul final, beneficiind de retragerea din competiţie a echipei KSE Târgu Secuiesc.

Pentru turneul Final 8 este deja calificată Sportul Studenţesc, din postura de ‘lucky team’.

Se vor califica la turneul Final 8 câştigătoarele dublelor manşe, precum şi echipa învinsă la cea mai mică diferenţă din cele cinci confruntări.

Reporter: Adrian Brădean

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite