Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EVALUAREA ŞI PREVENIREA AFECȚIUNILOR ORALE LA SPORTIVII TINERI

EVALUAREA ŞI PREVENIREA AFECȚIUNILOR ORALE  LA SPORTIVII TINERI
Comentează 0

U.V.V.G. Arad, în parteneriat cu Centrul Clinic Internațional de Microscopie în Stomatologie Arad, Asociația pentru cultură și tineret „Vasile Goldiș” Arad, UTA Arad, Viitorul Arad, Consiliul Local Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, a derulat acțiunea de prevenție Evaluarea și prevenirea afecțiunilor orale la sportivii tineri, la copiii vârste între 6-14 ani.

Acțiunea coordonată de conf. univ. dr. Paul Freiman, având ca slogan „Păstrează-ți dinții sănătoși!”, a avut ca scop educarea tinerilor sportivi arădeni, ai școlilor de fotbal UTA și VIITORUL, din Arad, cu privire la importanța igienei dentare și introducerea disciplinei dentare în viața de zi cu zi.

90 de copii au participat, în perioada septembrie-noiembrie, la ore de sănătate dentară, cu informații despre metode de periaj dentar, frecvența spălării dinților, schimbarea periuței de dinți etc. În a doua parte a proiectului, copiii au beneficiat de un control stomatologic complet, cadrele noastre având o dublă misiune: aceea de a evalua starea dinților micilor pacienți, dar și aceea de a-i apropia de medicul dentist, astfel ca vizitele la cabinetele stomatologice să nu fie văzute cu teamă.

Cu sprijinul doamnei Rector, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, vor mai fi organizate și desfășurate și alte proiecte de prevenție, în municipiul și județul Arad.

Pentru că noi, U.V.V.G., Arad, ne dorim un județ cu localități sănătoase și curate, și prin acțiunile noastre de prevenție, sperăm să contribuim la atingerea acestui rezultat. În acest sens, sprijinim și alte instituții publice, autorități publice și/sau entități private, cu care avem parteneriate în derulare, ultimul fiind cel inițiat de Instituția Prefectului – Județul Arad,

„Prevenirea consumului de droguri în școală” :   

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid034rpPHmPKyMPfx6kxC9FuKuFFutxigeETKYsKbYNfR6rEMJCaAmJC31sNtRhc5Kvul&id=100067081083489&sfnsn=mo

Video:

 https://www.facebook.com/uvvgarad/videos/355749836945817/

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite