Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Eugenia Crainic lansează Vineri la Arad volumul de proză scurtă „Oameni care m-au trăit”

Eugenia Crainic lansează Vineri la Arad volumul de proză scurtă  „Oameni care m-au trăit”
Comentează 0

Eugenia Crainic este în primul rând ziaristă. Absolventă de Drept și Litere, a preferat jurnalismul oricărei alte profesii, practicându-l în mod constant din 1993 și până în 2008, când, acceptând o nouă provocare, a virat spre o carieră în Resurse Umane, respectiv Comunicare. Scrisul i-a intrat însă în sânge.

Autoare de blog, autoare de texte pentru revista on-line Catchy, autoare de povestiri scurte polițiste și mystery & thriller (premiată la Festivalul Național de Literatură mystery & thriller – Râșnov 2012 – cu povestirea scurtă Moarte în lupanarul străjerilor, care se poate citi în volumul „Oameni care m-au trăit”), coautoare a volumului de povestiri polițiste Noir de Timișoara, Editura Tritonic – 2019, coautoare a volumului de povestiri „Neterminatele iubiri”, Editura Național – 2022, scrie recenzii în revistele literare Monitorul cultural și Arca, dar și pe blogul personal, înființează și dezvoltă pagina de Facebook „Limba română pentru afectații de limbajul feisbuc“ (pentru peste 11 000 de membri), unde explică, pe înțelesul tuturor, diverse probleme ivite în folosirea limbii române. Este căsătorită cu un ofițer de poliție și are doi copii.

În anul 2018, a debutat în marea literatură cu romanul polițist „Studenta criminală”, inspirat dintr-o crimă care chiar s-a întâmplat. Ficțiune pură, romanul s-a bucurat de recenzii excelente, constituind o lectură incitantă și atractivă. Eugenia Crainic a fost premiată, la nouă luni de la apariția romanului, cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Arad. „Oameni care m-au trăit” este al doilea volum auctorial al Eugeniei Crainic, un volum de proză scurtă, lansat în premieră la Târgul Internațional de Carte Bookfest – mai 2023. Acesta va fi lansat la Arad în data de 16 iunie, la ora 17.30, în Sala Marii Uniri, iar la Pâncota, locul de baștină al autoarei, în data de 17 iunie, la ora 19.00, în sala de festivități a Așezământului cultural din oraș.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite