Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Economiștii îl fac praf pe Dragnea: Triplarea pensiilor, misiune imposibilă

Economiștii critică dur promisiunile lui Liviu Dragnea, care spune că pensiile se vor tripla. Soluția este absolut incredibilă, spun aceștia. Și ne-ar aduce în situația Greciei. Oricât de populist ar fi, nu poate să spună așa ceva, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. E greu de crezut că se vor face minuni în direcţia asta, consideră și Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari. 

Economiștii îl fac praf pe Dragnea: Triplarea pensiilor, misiune imposibilă
Comentează 0

Viitorul roz, zugrăvit de Liviu Dragnea este privit cu mare scepticism de economişti.

„Nu este posibil aşa ceva! Cred că este o neînţelegere. Poate s-a referit la altceva. În 2-3 ani să triplezi pensia?! Nu e posibil! Oricât de populist ar fi, nu poate să spună că triplează pensiile.”, a declarat Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.


Nici Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar Bancari, nu e de acord cu Dragnea. 

 „În acest context, să promovezi o triplare a nivelului pensiilor, fără o strategie pe termen lung, nu poate fi sustenabil. Fie vor creşte veniturile, impunând taxe noi sau modificându-le pe cele vechi, fie eficientizează colectarea veniturilor publice, unde România stă foarte prost. E greu de crezut că se vor face minuni în direcţia asta. O astfel de măsură nu e sustenabilă”, spune Guda.

Cristian Păun, profesor de economie la Academia de Studii Economice subliniază că o astfel de promisiune ar putea aduce România într-o situaţie asemănătoare cu cea a Greciei.

 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite