Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Drumul Regelui, în atenţia Consiliului Judeţean: autorităţile vor să-l reabiliteze

Drumul Regelui, care face legătura între Petriş şi comuna Vaţa de Jos din judeţul Hunedoara, a intrat în atenţia Consiliului Judeţean. La sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele Răzvan Cadar, însoţit de subprefectul Doru Sinaci, un bun cunoscător al zonei, s-au întâlnit cu reprezentanţii celor două comune. La întâlnire a participat şi Călin Marian, prefectul judeţului Hunedoara.

Drumul Regelui, în atenţia Consiliului Judeţean: autorităţile vor să-l reabiliteze
Comentează 0

Potrivit lui Răzvan Cadar, „Drumul Regelui Mihai" este un obiectiv istoric și administrativ, drept pentru care se caută cea mai eficientă soluție de a reabilitarea a sa, de a se păstra autenticitatea și totodată de a crea o legătură strategică între judeţele Arad şi Hunedoara.

„Întotdeuna, în sufletul nostru, avem obiective de bază şi obiective de suflet. Avem de ales între ţintele fixe şi cele sufleteşti, umane, care ne aduc satisfacţie sentimentală poate mai mult decât cea strict utilitară. Drumul Regelui este un asemenea obiectiv de suflet!

DJ 707 are o importanță deosebită pe harta rutieră a celor două județe, deoarece creează legatura între două obiective turistice majore Castelul Regal de la Săvârșin și stațiunea balneară Vața de Jos, implicit Valea Mureșului de Valea Crișului. Drumul a fost construit în perioada postbelică din ordinul MS Regele Mihai I al României, fiind inițial pavat în întregime cu piatră cubică”, susţine Răzvan Cadar.

Sursa foto: Facebook Răzvan Cadar

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite