Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din culisele eliberării studentei criminale Carmen Şatran: ce au votat judecătorii

Carmen Șatran (fostă Bejan) a fost eliberată condiționat din închisoare printr-o hotărâre a Judecătoriei Gherla rămasă definitivă prin neatacare. Prim-procurorul Parchetul Judecătoriei Gherla a explicat pentru „Adevărul” motivele pentru care hotărârea nu a fost contestată, scrie adevarul.ro.

Din culisele eliberării studentei criminale Carmen Şatran: ce au votat judecătorii
Comentează 1

Ultima decizie de eliberare (a treia) dispusă de Judecătoria Gherla nu a mai fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla. Prim-procurorul Matei Dima a explicat motivele pentru care PJ Gherla a decis ca hotărârea de eliberare a lui Carmen Șatran să nu fie contestată.

„Până în prezent s-au pronunțat toți judecătorii în materie penală în repetate rânduri că deținuta trebuie să fie eliberată condiționat, lucru susținut în ședință și de subsemnatul, care participi la toate ședințele de judecată de la Judecătoria Gherla, pe lângă activitatea de conducere”, se arată într-un răspuns formulat de prim-procurorul PJ Gherla, la solicitarea „Adevărul”.

Prim-procurorul Matei Dima a mai explicat, referitor la contestarea sau necontestarea unei hotărâri, că potrivit normelor în vigoare și a principiului subordonării ierarhice, prim-procurorul poate decide singur, indiferent de opinia procurorilor subordonați, atacarea sau neatacarea hotărârilor pronunțate”.

„Acestea fiind spuse, la unitatea noastră am decis ca declararea căilor de atac să aibă loc prin consultare a tuturor procurorilor, urmată de votul fiecăruia. La ședința de analiză în care s-a dezbătut dosarul antereferit (n.r. de liberare condiționată a lui Carmen Șatran), s-a votat să nu fie declarată calea de atac, a mai explicat prim-procurorul Dima.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite