Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dialog pentru un management eficient al turismului arădean

Dialog pentru un management eficient al turismului arădean
Comentează 0

Consiliul Județean a organizat o dezbatere privind proiectul de dezvoltare a turismului arădean și crearea unei Organizații de Management al Destinației (OMD), iar întâlnirea de astăzi s-a axat pe zona Podgoriei Miniș-Măderat. Pentru a accesa fonduri europene, este necesară crearea unei structuri asociative. În acest sens, primul pas a fost făcut la începutul lunii iulie când, la Timișoara, au fost inițiate discuții privind crearea unei Organizații de Management al Destinației la nivel regional, însumând județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Sălaj, sediul urmând a fi la Arad.

„Pornim de la ideea de a crea o formă asociativă pentru dezvoltarea turismului arădean. Exemple sunt deja, în Maramureș sau în Bucovina. Rolul acestei forme asociative este de a atrage mai ușor fonduri europene, de a crea o relaționare între agenții de turism și de a «lega» obiectivele turistice, astfel încât să putem oferi celor ce ne vizitează județul o diversitate de oferte turistice. Aceste fonduri pe care le putem accesa prin Organizația de Management al Destinației trebuie să se regăsească în investiții și, implicit, în creșterea numărului de turiști, a cifrei de afaceri în acest domeniu”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. 

Andrei Ando, director al Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică și strategii, din cadrul CJA, moderator al întâlnirii, a împărțit pe trei planuri dezbaterea: crearea OMD la nivel de regiune, înființarea OMD la nivel de județ și schimbul de idei cu cei prezenți la întâlnire.

„La nivel regional s-a decis să se introducă o cotizație de 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei cinci membri, urmând ca acești bani să se întoarcă în fiecare județ, finanțându-se obiective concrete care să vină în sprijinul turismului. Pentru înființarea Organizației de Management al Destinației în județul Arad, vă lansăm invitația de a adera la această asociație pentru că e în interesul tuturor să dezvoltăm turismul arădean. Cu această Organizație județeană vom adera la OMD regional. Fără o asociere, nu vom putea accesa fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Și, de asemenea, așteptăm administrațiile locale, pe cei care activează în turism sau ONG-urile interesate să vină cu idei, propuneri sau chiar soluții pentru dezvoltarea turismului în județul nostru”, a declarat Andrei Ando.

La întâlnire au participat reprezentanți ai primăriilor din zona Podgoriei, ai instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean, operatori economici care activează în turism și reprezentanți ai unor ONG-uri.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite