Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să îți păcălești foamea. Alimentele care îți taie pofta de mâncare imediat

Alimentele bogate în nutrienți oferă energie și sațietate, ceea ce înseamnă că dacă mănânci mai puțin, dar mai sănătos, îți poți păstra silueta și poți avea o stare generală de bine. Dacă ții cont de sfatul acesta, cu siguranță nu vei mai consuma gustări sau să mănânci mai mult decât este nevoie.

Cum să îți păcălești foamea. Alimentele care îți taie pofta de mâncare imediat
Comentează 0

Alimentele bogate în nutrienți oferă energie și sațietate, ceea ce înseamnă că dacă mănânci mai puțin, dar mai sănătos, îți poți păstra silueta și poți avea o stare generală de bine.

Dacă ții cont de sfatul acesta, cu siguranță nu vei mai consuma gustări sau să mănânci mai mult decât este nevoie. Mai jos ai o întreagă listă cu alimentele pe care ar trebui să le consumi ca să nu îți mai fie foame atât de des.

Alimentele pe care ar trebui să le consumi mai des

În primul rând, să nu uiți să consumi apă pe durata zilei, cel puțin 2 litri de apă!

Cartofii fierţi

Deşi au fost consideraţi, în trecut, un inamic al siluetei, sunt, în realitate, extrem de sănătoşi, nutritivi şi săţioşi.

Cartofii sunt bogaţi în vitamine şi minerale şi au un conţinut ridicat de apă, carbohidraţi, care sunt completate de cantităţi medii de fibre şi proteine, toate acestea cu 0% grăsimi.

Cartofii fierţi sunt foarte săţioşi, înregistrând un scor al indicelui de saţietate în valoare de 323.

Ouăle

Sursă bogată de vitamine, antioxidanţi, proteine şi aminoacizi, ouăle se clasează în topul celor mai săţioase alimente.

Antioxidanţii din gălbenuş contribuie la buna funcţionare a ochilor, iar aportul mare de proteine duce la creşterea şi menţinerea saţietăţii pe termen lung şi la scăderea consumului de calorii pentru aproximativ 36 de ore.

Supele

În mod surprinzător, supele pot fi mai săţioase decât unele alimente solide, deoarece sunt bogate în legume, care au un aport crescut de fibre şi carbohidraţi şi un scor de saţietate ridicat.

Supele cremă sunt în topul alimentelor săţioase, având capacitatea de a menţine apetitul satisfăcut până la aproape 6 ore.

Iaurtul grecesc

Acesta are aproape de două ori mai multă proteină decât iaurtul clasic, ceea ce îi sporeşte şi scorul de saţietate.

De asemenea, aportul caloric este mediu spre scăzut, iar cultura de bacterii probiotice conţinute de iaurtul grecesc îmbunătăţesc digestia, ceea ce îl transformă ­într-o gustare ideală pentru persoanele care îşi doresc o siluetă armonioasă.

Ovăzul

Sub formă de fulgi de ovăz cu lapte sau terci, este o opţiune excelentă pentru micul dejun, care poate ţine foamea la distanţă pentru o perioadă de timp îndelungată.

Fulgii de ovăz sunt o sursă bogată de fibre solubile (responsabile pentru saţietate) şi au un aport caloric scăzut. Dacă nu este asezonat cu gemuri, sosuri dulci de fucte sau ciocolată, terciul poate păcăli senzaţia de foame.

Peştele

Peştele face parte din segmentul de cărnuri slabe şi este bogat în proteine şi acizi graşi omega-3 şi omega-6, care au beneficii multiple pentru organism, printre care şi creşterea saţietăţii.

De altfel, peștele poate fi gătit în mai multe feluri propice unei diete alimentare (fiert, pe grătar sau la cuptor), ceea ce îl face un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Merele

Merele un scor ridicat pe indicele de saţietate în special dorită conţinutului ridicat de apă (85%), dar şi al fibrelor solubile, care încetinesc digestia şi menţin, astfel, senzaţia de saţietate pe termen lung.

Citește și Ce trebuie să mănânci după Sărbători ca să reintri în formă! Nouă preparate simple pe care le poți pregăti la tine acasă

Merele sunt, de asemenea, bogate în vitamine (A, C, B1, B2), au proprietăţi antioxidante şi sunt o alternativă de gustare sănătoasă foarte inspirată, potrivit Doc.ro.


Scrie un comentariu

trimite