Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Echipe probabile!

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: După trofeul din 66, englezii au ratat ultimul act în 90, cu o generaţie de excepţie. Acum au o nouă şansă. De cealaltă parte, începând din 1998, Croaţia a lipsit doar de la Mondialul sud-african, în 2010, adunând cinci calificări şi un loc trei, chiar la debut. Acum croaţii luptă pentru a depăşi performanţa generaţiei lui Suker. CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Anglia şi Croaţia se vor înfrunta, miercuri, de la ora 21,00, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a Cupei Mondiale 2018. În prima, jucată marţi seara, la Sankt Petersburg, Franţa a învins Belgia cu scorul de 1-0. Sâmbătă va avea loc finala mică, iar duminică este programată finala competiţiei.

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Echipe probabile!
Comentează 0

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Echipele probabile pentru meciul de pe Stadionul Lujniki (capacitate 80.000 locuri):

Croatia: Danijel Subasic - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic - Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic - Ante Rebic, Luka Modric, Ivan Perisic - Mario Mandzukic. Selectioner: Zlatko Dalic.

Anglia: Jordan Pickford - Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire - Kieran Trippier, Dele Alli, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young - Raheem Sterling, Harry Kane. Selectioner: Gareth Southgate.

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Fanii croaţi au luat cu asalt Moscova pentru semifinala cu Anglia

Peste 1.500 de fani croaţi au zburat marţi de la Zagreb la Moscova pentru a asista la meciul pe care naţionala ţării lor o va juca miercuri seara, de la ora 21,00, contra selecţionatei Angliei, în semifinala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, potrivit TPortal, citat de Reuters.

Nu mai puţin de zece avioane au decolat de la Zagreb cu direcţia Moscova, însă fanii croaţi sunt siguri că vor fi în inferioritate la semifinala cu Anglia.

Croaţia are doar 4,2 milioane de locuitori, iar agenţiile de turism au făcut faţă cu greu cererii, una închiriind un avion Boeing 777-300ER, cea mai mare aeronavă care a aterizat în Croaţia, pentru a transporta 457 de ani la Moscova, a relatat agenţia HINA.

O excursie de ultim moment în Rusia costă aproximativ 7.500 kuna (1.200 dolari), potrivit TPortal, ceea ce înseamnă echivalentul a un sfert din venitul anual pe cap de locuitor în Croaţia, raportat la luna decembrie 2016, iar costurile nu includ biletele.

Federaţia Croată de Fotbal a obţinut peste 3.000 de bilete în plus pentru meciul de miercuri şi le-a pus în vânzare prin portalul său oficial.

După cum relatează Reuters, zece de fani englezi se îmbarcau marţi la aeroportul londonez Heathrow cu direcţia Moscova pentru a lua parte la acest moment potenţial istoric pentru selecţionata Albionului.

CROAȚIA - ANGLIA, Campionatul Mondial de Fotbal 2018:  Scurt rezumat

1990 a fost Mondialul nopţilor magice şi al ultimei perfomanţe majore a naţionalei Albionului la un turneu final mondial. Cu poate cea mai bună generaţie din istorie şi condusă de pe bancă de carismaticul Bobby Robson, britanicii s-au oprit în semifinale, învinşi la penalty-uri de rivalii istorici, germanii.

Trimisă într-o grupă la Cagliari de teama huliganilor englezi care au fost exilaţi în Sardinia în acest fel, englezii au câştigat o grupă dificilă cu Olanda, Irlanda şi Egipt, remizând cu primele două şi câştigând la limită, 1-0, ultimul meci cu naţionala africană.

În optimi, Anglia a câştigat dramatic în faţa Belgiei cu 1-0. Platt a marcat în ultimul minut al prelungirilor, când meciul se îndrepta spre loviturile de la 11 metri. Tot în prelungiri s-au calificat englezii şi cu naţionala Camerunului după cel mai frumos meci Mondialului. Africanii au condus cu 2-1, dar britanicii au egalat şi au câştigat cu 3-2 după 120 de minute.

În semifinale, la Torino, Anglia si RF Germania au terminat la egalitate, 1-1, iar la loviturile de departajare nemţii au mers mai departe. Finala mica de la Bari a fost pierdută în faţa Italiei, 1-2, iar Lineker, Barnes, Beardsley, Bryan Robson sau Gascoigne terminau pe locul patru mondialul Italian. După 28 de ani, englezii revin în semifinalele unui campionat mondial şi pot depăşi performanţa de atunci.

Croaţia a dat cea mai mare lovitură la chiar primul mondial la care a participat. În 1998, trupa antrenata de Miroslav Blazevic a ajuns până în semifinale şi a câştigat apoi finala mică împotriva Olandei. A fost performanţa de vârf a unei generaţii fenomenale rupte din fosta Iugoslavie şi în care excelau Prosinecki, Boban sau Suker, ultimul câştigând în acel an Liga Campionilor cu Real Madrid şi devenind şi golgheterul turneului final cu şase reuşite.

În grupă, Croaţia a terminat pe locul doi după Argentina, în fata căreia a pierdut cu 1-0, dar în faţa Jamaicăi, victorie cu 3-1 şi Japoniei, învinsă cu 1-0. În optimile de finală, Croaţia a eliminat România lui Hagi după penalty-ul transformat de Suker în ultimul meci al tricolorilor la un turneu final mondial până în prezent.

În sferturi, Croaţia a făcut cel mai bun joc al ei şi a învins clar Germania cu 3-0 pentru a juca o semifinală cu ţara gazdă, Franţa. Croaţii au condus cu 1-0, dar dubla lui Thuram a pus capăt visului croat.

În finala mică, Croaţia a bătut Olanda cu 2-1 şi a terminat pe locul trei. La 20 de ani distanţă, Modric, Rakitic sau Perisic revin în semifinale şi pot să doboare acea performanţă uluitoare de la mondialul francez.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite