Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Credite cu dobândă subvenționată pentru întreprinderi

Deputatul liberal Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic și vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, anunță că a fost publicată schema de ajutor de stat și de minimis pentru facilitarea accesului întreprinderilor la finanțare prin instrumente de garantare din Fondul de fonduri pentru digitalizare, acțiune climatică și alte domenii de interes.

Credite cu dobândă subvenționată pentru întreprinderi
Comentează 0

„Bugetul estimat al schemei, reprezentând ajutorul de stat/de minimis total care va fi acordat sub formă de credite cu dobândă subvenționată este estimat la 194,05 milioane euro, pentru perioada 2024-2026.

Măsura sprijină accesul întreprinderilor eligibile la finanțare prin intermediul unei garanții plafonate de portofoliu care acoperă riscul de credit pentru fiecare împrumut în parte. Firmele beneficiare vor putea accesa credite, iar dobânzile vor fi subvenționate prin ajutoare de minimis și ajutoare de stat. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 300.000 de euro/beneficiar, cu intensitate de 100%”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Informaţii detaliate sunt disponibile AICI.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite