Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consilierii judeţeni vor să redea Aradului o nouă clădire istorică

Consiliul Județean Arad a achiziționat, anul trecut, un imobil pe care l-a direcționat în administrare Complexului Muzeal Arad. Noul imobil are ca scop depozitarea unor exponate de muzeu, dar și crearea unor noi săli expoziționale. Ieri, în ședința de Consiliu Județean, s-au aprobat 42.000 lei pentru documentația privind restaurarea fațadei clădirii. Fondurile provin din excedentul bugetar al instituției.

Consilierii judeţeni vor să redea Aradului o nouă clădire istorică
Comentează 0

„Ne dorim să lărgim activitatea Complexului Muzeal Arad, prin aceste investiții, să mărim numărul spațiilor expoziționale. Dar, prin restaurarea fațadei, redăm municipiului Arad o nouă clădire istorică, conferindu-i aspectul arhitectural de odinioară”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad a renovat și fațadele altor palate istorice: Muzeul, Biblioteca Județeană, Palatul Marii Uniri, Spitalul de Oncologie și este în curs de renovare a fațadelor la Spitalul de Psihiatrie din municipiu și la Spitalul Municipal, una dintre cele mai vechi clădiri din Arad.

Sursa foto: captură video Facebook Consiliul Judeţean Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite