Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cine este Natalia Gavriliță, cea care are toate șansele să fie viitorul premier al Republicii Moldova

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sanda va avea majoritate absolută în viitorul Parlament. PAS va avea mână liberă la numirea unui premier, cabinetul de miniștri, dar și funcția de președinte al Parlamentului. În acest context, multă lume este curioasă să afle cine va fi noul premier sau speaker al Legislativului. Expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț a făcut câteva pronosticuri în acest sens, scrie dosarmedia.md.

Cine este Natalia Gavriliță, cea care are toate șansele să fie viitorul premier al Republicii Moldova
Comentează 0

„Eu sunt de părere că Natalia Gavriliță va fi numită în funcția de premier, iar în funcția de președinte al Parlamentului va fi ocupată, cel mai probabil, de către Igor Grosu, fie de către Sergiu Litvinenco”, declară Cârnaț în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Natalia Gavriliţă a absolvit dreptul la Universitatea de Stat din Moldova şi un master în politici publice la „Harvard Kennedy School”. La Londra a lucrat în calitate de economist la Fondul Global pentru Inovații.

A fost secretar de stat la Ministerul Educației. A lucrat la Oxford Policy Management (OPM) din Marea Britanie pentru proiecte de guvernare și evaluare în Tadjikistan, Indonezia, Nigeria și Teritoriile Palestiniene Ocupate.

Anterior a activat în domeniul reformei administrației publice, al planificării strategice și al coordonării donatorilor.

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite