Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cătălin Predoiu, la Bruxelles: „Nu este deloc corect să continuăm să avem doar o integrare parțială în cadrul zonei Schengen”

Ministrul român, Cătălin Predoiu, a declarat în această dimineață la Bruxelles că pentru România „nu este deloc corect” să continue cu o „integrare parțială în cadrul zonei Schengen”, în contextul în care țara noastră „ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen”, scrie caleaeuropeana.ro,

Cătălin Predoiu, la Bruxelles: „Nu este deloc corect să continuăm să avem doar o integrare parțială în cadrul zonei Schengen”
Comentează 0

„Suntem pregătiți să punem expertiza noastră la dispoziția tuturor statelor membre ale UE care doresc să coopereze cu noi. În ceea ce privește Acordul de la Dublin, avem o rată de succes de aproximativ 80%. România este în top trei țări din UE care aplică corect Acordul de la Dublin. Și cred că dacă toate statele membre vor face la fel, întărind protecția frontierelor, aplicând acordurile de la Dublin, aplicând pachetul pentru migrație, vom aborda serios această problemă. […] Avem țări în UE cu rate de aproximativ 3% în ceea ce privește Acordul de la Dublin. Deci, dacă ne uităm la situația de pe teren, putem vedea că există state membre care aplică corect acordurile, protejează frontiera și, în această ordine, contribuie la securitatea întregii UE. De aceea, când vorbim despre Schengen, cred că România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen, ar putea întări zona Schengen și nu este deloc corect să continuăm să avem doar o integrare parțială în cadrul zonei Schengen”a spus ministrul de Interne Cătălin Predoiu înainte de începerea Consiliului JAI.

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: Captură vide Facebook Cătălin Predoiu

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite