Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația ”Ion Andreescu” a deschis expoziția”Salonul de iarnă” la Sala CLIO

Asociația ”Ion Andreescu” a deschis expoziția”Salonul de iarnă” la Sala CLIO
Comentează 0

A fost deschisă expoziția”Salonul de iarnă”, miercuri 7 februarie 2024, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, căruia îi mulțumim din nou pentru această deosebită colaborare!.

Artiștii expozanți din cadrul acestui eveniment, 26 la număr, au dorit să-și împărtășească gândurile și sentimentele surprinse în cele mai noi creații ale lor, cu mare drag, publicului arădean.

Tematica la libera alegere a stimulat și de data aceasta imaginația și creativitatea expozanților, astfel încât pe simeze sunt expuse 60 de lucrări și sunt prezente teme precum: natura statică, peisajul, portretul, abstractul dar și studiul de atelier.

Tehnicile abordate de artiștii expozanți sunt și ele destul de variate, în expoziție se regăsesc lucrări realizate în tehnici precum: acrilicul și uleiul pe pânză și pe carton, acuarela, colajul digital, grafica în cărbune dar și o tehnică neconvențională numită string art.

Cu ocazia acestui eveniment, am avut deosebita bucurie de a pune bazele și de a deschide o secție de membri juniori în cadrul asociației noastre, o inițiativă la care ne gândim câțiva ani și care este în acord cu unul dintre obiectivele noastre, acela de a susține tinerele talente.

Este cunoscut faptul că tinerii pasionați de un anumit domeniu se dezvoltă mult mai armonios și mai echilibrat alături de cei maturi iar din această interacțiune cu siguranță au de câștigat ambele categorii. Noi ca adulți avem rolul de a le transmite tinerilor faptul că arta ca valoare spirituală le cultivă sensibilitatea, receptivitatea, îi îmbogățește sufletește, le umple viața cu o semnificație specială iar creativitatea le înnobilează personalitatea. Știm că arta educă și modelează caracterul omului, purifică și înnobilează sufletul tinerilor, aceștia devenind mai echilibrați și încrezători în forţele proprii. Prin artă putem educa generații de oameni culți și inteligenți.

Prima debutantă din cadrul acestei secții de membri juniori, cu talent evident în arta plastică, este Maria Baiduca, o tânără de 10 ani, sensibilă, pasionată de pictură, care studiază în particular principiile artei și este prezentă pe simeze cu trei lucrări de artă plastică, născute din sufletul ei.

Tot în cadrul acestui eveniment am primit în mijlocul nostru trei membri aspiranți, artiștii plastici: Victoria Nitescu absolventă a Facultății de Arte din Timișoara, Annamaria David absolventă a Școlii Populare de Arte din Arad iar al treilea membru aspirant este Jane Corifeanu un autodidact pasionat și îndrăgostit de acuarelă.

Invităm publicul arădean să viziteze expoziția ”Salonul de iarnă”, unde sperăm ca lucrările expuse pe simeze, să le trezească emoții, să le deschidă inima și sufletul, să le ofere trăiri interioare vindecătoare, care să le dea speranță și încredere în viață!

Felicitări artiștilor expozanți pentru dedicarea, dragostea pentru frumos și inspirația lor în crearea acestor minunate lucrări!

Expoziția poate fi vizitată la Sala Clio a Muzeului de Artă din Arad, până în data de 18 februarie 2024, în itervalul orar 09.00 - 17.00, excepție ziua de luni.

Vă așteptăm cu drag!

 

Galerie foto (75)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite