Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asociația citizenit anunță următoarele proiecții KineDok

Asociația citizenit anunță următoarele proiecții KineDok
Comentează 0

Citizenit împreună cu KineDok România invită cinefilii arădeni la următoarele proiecții de filme documentare ce vor avea loc cu frecvență lunară în perioada februarie - aprilie 2024, în sala mică a cinematografului Arta, în a doua miercuri a lunii.

Programul KineDok reunește an de an un catalog cu noi filme documentare, produse în șase țări partenere din Europa Centrală și de Est spre a fi proiectate în orașele acestora, Aradul fiind în al nouălea an de parteneriat de distribuție, prin Asociația Citizenit.

Ultimele proiecții din acest sezon vor avea loc în 14 februarie - filmul slovac „Alb pe Alb” despre experiența unei regizoare în Antarctica, în 13 martie - filmul „KIM” produs în Ungaria despre viața tumultuoasă a artistei Kim Corbisier, iar în 10 aprilie vom vedea documentarul georgian „Vânturile de Nord-Est” despre o grupare încă fidelă lui Stalin.

„Alb pe Alb” este un film-eseu despre experiența de solitudine a regizoarei din timpul filmărilor unui documentar în Antarctica, al cărui personaj principal a fost o rețea neuronală artificială. Dialogurile regizoarei Viera Čákanyová cu inteligența artificială

abordează teme cum ar fi: schimbările climatice, relația omului cu natura, tehnologia, arta și sensul vieții.

Unul din pilonii programului KineDok fiind dialogul în comunitate, proiecția va fi urmată de o discuție cu invitatul Călin Man, artist și reprezentant al grupării experimentale arădene de noi media Kinema Ikon, cu producții de artă modernă care au traversat marile muzee ale lumii, de la New York la Paris. Documentarul va fi precedat de o serie de filme realizate cu ajutorul inteligenței artificiale, reunite sub proiectul Kinema Ikon RMN - Ready Media Network.

Invitații la discuțiile ce vor avea loc după proiecțiile din martie și aprilie vor fi anunțați pe parcurs, prin intermediul evenimentelor create pe pagina Facebook a asociației citizenit.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Program proiecții KineDok - Cinema Arta, Sala Mică:

14 februarie, ora 19:00

ALB PE ALB

74 min

reg. Viera Čákanyová

Slovacia, 2022

13 martie, ora 19:00

KIM

85 min

reg. Erika Kapronczai

Ungaria, 2022

10 aprilie, ora 19:00

VÂNTURILE DE NORD - EST

99 min

reg. Nikoloz Bezhanishvili

Georgia

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite