Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Așa merg autobuzele ecologice în Bucureștiul condus de Firea, apropiata lui Fifor

Pe străzile Bucureștiului au început să circule, din 2018, autobuzele achiziționate din Turcia de către Primăria Capitalei condusă de către Gabriela Firea, apropiata senatorului PSD de Arad Mihai Fifor. Potrivit puterea.ro, la scurt timp după ce au apărut în trafic, noile autobuze Otokar Europe au început să polueze.

Așa merg autobuzele ecologice în Bucureștiul condus de Firea, apropiata lui Fifor
Comentează 0

Șoferii au început să facă filmulețe cu noile autobuze, pe care le-au trimis colegilor de la puterea.ro, unde se vede foarte clar că autobuzele Otokar poluează la greu, scoțând pe țevile de eșapament un fum gros și greu de respirat. Practic, orice șofer care are ghinionul se se afle în trafic în spatele unuia dintre noile autobuze observă cam cum se lasă ceața în fața sa din cauza noxelor degajate de noile mijloace transport în comun achiziționate din Turcia, scrie puterea.ro.

Primăria București a încheiat în 2018 un contract pentru achiziționarea a 400 de autobuze pentru transportul în comun de la firma turcească Otokar. Valoarea contractului este de 100 milioane de euro, plus TVA, ceea ce înseamnă că valoarea medie a unui autobuz este de 250.000 de euro.

Pentru detalii intrați aici: https://www.puterea.ro/social/autobuzele-turcesti-luate-de-firea-noile-bombe-ecologice-pe-roti-din-bucuresti-180613.html

Acum, problema poluării a fost rezolvată ca prin minune. Nu în urma vreunei intervenții miraculoase a vreunui mecanic genial și nici în urma schimbării autobuzelor, ci din cauza iernii. Bucureștenii au început să posteze pe Facebook fotografii în care se văd mai mulți călători ce se opintesc să pună în mișcare un autobuz rămas blocat în zăpadă. Și cum oamenii nu produc noxe cum produce un motor, Bucureștiul are în sfârșit șansa să scape de o parte din sursele de poluare, autobuzele devenind pentru o vreme cum nu se poate mai ecologice. Cel puțin pe perioada iernii...

Foto: Facebook

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite