Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Antivacciniștii își văd rezultatul muncii: un bebeluș de șapte luni a murit din cauza rujeolei

Campania antivacciniștilor care a dus la declanșarea epidemiei de rujeolă, o boală care a fost eradicată după apariția vaccinului antirujeolic, a fost încununată de succes. În România a fost declarată epidemia de rujeolă, iar a apărut primul deces, un copil de șapte luni. Asta, în condițiile în care unii dintre utilizatorii rețelelor de socializare au devenit între timp mai inteligenți decât medicii și oamenii de știință, s-a dovedit fără tăgadă că vaccinarea este mai rea decât moartea și deci oamenii deștepți nu se vaccinează și nu-și vaccinează nici copiii.

Antivacciniștii își văd rezultatul muncii: un bebeluș de șapte luni a murit din cauza rujeolei
Comentează 3

Un bebeluş de 7 luni diagnosticat cu rujeolă a decedat, în judeţul Braşov, a anunțat, marți, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), scrie comisarul. ro. 

Copilul ar fi luat virusul de la fratele său în vârstă de 3 ani, care nu era vaccinat. „În cadrul actualei epidemii de rujeolă din România a fost raportat un deces din cauza rujeolei la un copil în vârstă de 7 luni (neeligibil la vaccinarea cu ROR) din jud. Braşov, contact cu fratele în vârstă de 3 ani, nevaccinat antirujeolic”, a anunțat INSP.

Potrivit INSP, în acest an în România au fost înregistrate 2.010 cazuri de rujeolă , cele mai multe în judeţul Mureş - 628, urmat de judeţul Braşov - 344 de cazuri. 

Intrați AICI pentru detalii.

Sursa foto: economica.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite