Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad

Acțiuni împotriva coronavirusului la nivelul Județului Arad
Comentează 0

În contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.05.2020, prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență,Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad s-a întrunit astăzi în ședință și a adoptat o serie de măsuri de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul Județului Arad. Ședința a fost condusă de Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian.

„Trebuie să rămânem vigilenți și prevăzători, pentru că lupta împotriva virusului continuă. Revenirea la viețile noastre obișnuite depinde de conduita pe care o adoptăm în aceste zile când pericolul infectării este încă prezent.La nivel național, dar și la nivel județean, s-au făcut eforturi extraordinare pentru a stopa răspândirea bolii.Îi felicit încă o dată pentru eforturile lor deosebite pe toți cei din linia I: cadre medicale și asistenți din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și din celelalte instituții medicale, pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, militari etc.. Mulțumesc arădenilor care au înțeles să respecte măsurile de distanțare socială atât de importante pentru a limita răspândirea virusului și a nu pune viețile semenilor în pericol. Este foarte important ca și în această perioadă a stării de alertă să unim toate capabilitățile instituționale și private de care dispune județul nostru, pentru a lupta eficient împotriva bolii prin limitarea numărului de noi infectări, a persoanelor internate și implicit a cazurilor grave”, a declarat Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian.

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 305 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 1046. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 146, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3761.

 

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali arădeni au continuat acțiunile de verificare a persoanelor față de care s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu, fără să constate abateri.

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

 

Biroul de presă                                                                                               15.05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite