Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Fructele perfecte de pus la friteuză și ce puteți prepara cu ele

Fructele perfecte de pus la friteuză și ce puteți prepara cu ele
Comentează 0

Dacă v-ați întrebat vreodată ce mai puteți prepara la friteuza cu aer cald în afara mâncărurilor sărate de la prânz și cină, aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează vrem să vă ajutăm să creați cele mai savuroase preparate în bucătărie prin a vă vorbi despre cum puteți coace fructe la friteuză, fără pic de efort. La final, nu numai că vă veți duce pasiunea pentru culinar la următorul nivel, ci veți reuși și să învățați rețete minunate cu care să vă bucurați familia. Indiferent de ocazie, vă garantăm că ideile pe care urmează să vi le oferim vă vor uimi apropiații. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem.

După cum bine știți, friteuza cu aer cald este un electrocasnic inteligent ce se ocupă cu prepararea, gătitul și coptul alimentelor sub aer cald. Pentru a găti cu acest aparat, nu aveți nevoie de niciun pic de ulei sau alte grăsimi, fapt ce vă va face dieta mai sănătoasă și ritmul de viață mai alert. Cu funcțiile sale multiple și programele de gătire smart, acest electrocasnic a prins popularitate și printre români, fiind o alegere isteață și prietenoasă cu mediul înconjurător. Un astfel de aparat vă va pune abilitățile de bucătar la încercare în cel mai inventiv mod și astfel, când veți da frâu imaginației, vă va ajuta să creați mâncăruri extraordinar de gustoase. În continuare, vrem să vă inspirăm prin a vă vorbi despre fructele pe care le puteți prepara la friteuză. Este vorba despre fructele de pădure, bananele, merele și piersicile sau prunele. Acestea, după ce sunt coapte la perfecție, devin o garnitura minunată pentru micul dejun sau desert, fapt ce îi va bucura atât pe copii cât și pe adulți. Deci, dacă vă doriți să căpătați noi abilități și să învățați trucuri de folosire a friteuzei, iată ce puteți prepara.

  • Cum gătiți fructele la friteuză

Friteuza cu aer cald, supranumită și airfryer, vine cu o mulțime de funcții și programe de gătire. Una dintre cele mai populare este friteuza cu aer cald Tefal datorită accesoriilor multiple și ușurinței cu care poate fi folosită. Însă, dacă nu dispuneți de un airfryer de la acest brand și totuși doriți să preparați mâncărurile minunate despre care vă vom vorbi, stați fără griji. O puteți face cu orice fel de friteuză. Tot ce contează este ca aceasta să dispună de aerul cald menționat și de funcția de coacere. Acum că v-am lămurit, putem trece la rețetele promise. Iată cum să preparați fructele de sezon la friteuză:

- Fructele de pădure: alegeți fructul preferat (căpșuni, afine, zmeură, mure sau cireșe), tăiați-l în felii subțiri și puneți-l la copt pentru 5 minute. Rezultatul va fi unul cu textură de marmeladă, dulce și zemos, perfect pentru a fi servit alături de un iaurt cremos cu ovăz sau un crumble cu unt și zahăr vanilat.

- Bananele: sunt printre cele mai îndrăgite fructe de pus în airfryer pentru consistența pe care o oferă la final. Tăiați două banane în felii potrivite și coaceți-le pentru 5 minute. Veți obține un fruct caramelizat și parfumat, absolut savuros. Puteți servi feliile de banană pe o felie de pâine prăjită cu unt de arahide și miere deasupra, sau alături de un chec gata făcut și înghețată de ciocolată.

- Merele: sunt alegerea perfectă pentru serile răcoroase de primăvară și momentele în care vă doriți un desert ca la restaurant. Deși ele au cel mai lung timp de coacere, aproximativ 30 minute, rezultatul este unul demn de aplauze. Decojiți și tăiați fructul în cubulețe, puneți-l la copt cu puțin zahăr și scorțișoară deasupra, apoi serviți alături de îngețată de vanilie și topping cu cereale crocante musli. Aromele se vor îmbina atât de bine încât veți vrea să-l preparați în fiecare weekend.

- Piersicile și prunele: nu în ultimul rând, mai puteți opta și pentru aceste două fructe. Doar tăiați-le pe jumătate și scoateți-le sâmburele, apoi puneți-le la copt pentru 10 minute. La final, serviți alături de o tartă cu gem sau niște brioșe vanilate și vă veți satisface pofta de dulce.

Acum că ați aflat cum puteți folosi friteuza cu aer cald pentru deserturi fabuloase, tot ce vă rămâne de făcut este să dați frâu liber imaginației și să creați cele mai savuroase rețete.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a inspirat și că acum sunteți gata de gătit. Pentru și mai multe idei interesante, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy cooking!


Scrie un comentariu

trimite