Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simfonia Maritimă cu Montanaro

Simfonia Maritimă cu Montanaro
Comentează 0

În data de 7 mai, marți, de la ora 19, la invitația Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház” publicul arădean îl poate întâlni din nou pe Montanaro, muzicianul occitan din Franța care a fost invitatul teatrului în repetate rânduri. Muzicianul francez va cânta la Arad alături de João Pedro Teixeira în Amazonas Duo. Concertul va avea loc la Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad.

Miquéu Montanaro, compozitor de renume european, flautist și acordeonist cu rădăcini provensale este un invitat recurent al Companiei de Teatru „Aradi Kamaraszínház”. Cariera sa artistică s-a conturat prin îmbinarea a trei direcții principale: compoziție muzicală, improvizația și utilizarea elementelor muzicale tradiționale. Drumul lui unic începe în Provence, traversând regiunea mediteraneană pentru a ajunge la cele mai îndepărtate muzici ale lumii, ale căror elemente le integrează în propriile sale compoziții, demonstrându-ne că muzica nu cunoaște granițe.

În prima parte a serii, sub titlul MAR – Simfonia Maritimă, publicul va putea asculta și vedea o simfonie maritimă, în cadrul unui concert alcătuit din pasaje orchestrale, sunete și imagini. Tema este marea și călătoria. Marea, care deschide spațiul pentru visare, dar poate fi o barieră și o limită. Marea care invită la călătorie dar totodată înghite oamenii și speranța. Marea, care pare că nu se mișcă, dar care este într-o mișcare constantă. Desparte și leagă. În cea de-a doua parte a serii, în Duetul Amazonas, partenerul lui Montanaro este acordeonistul brazilian João Pedro Teixeira, discipol al lui Hermeto Pascoal. Montanaro colaborează cu plăcere cu muzicieni mai tineri, pentru a îmbogăți dialogul muzical cu idei și experiențe noi. Ansamblul lor liber, vesel și virtuos, Duetul Amazonas, sosește în Arad după un turneu brazilian de trei săptămâni.

Bilete sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, precum și pe www.eventim.ro. Programul de funcționare al casei de bilete este următorul: marți, miercuri și vineri de la 10 la 16, joi de la 10 la 14 și de la 17 la 19, sâmbătă și duminică de la 10 la 12 și de la 17 la 19, luni fiind închis. Rezervări și informații: prin telefon, la numărul 0744-475147.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite