Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Z. PSD, faţă în faţă cu remanierea. Se tranşează lupta dintre Dragnea şi Tudose

Joi, la ora 17.00, conducerea PSD decide dacă aprobă remanierile pe care le propune Mihai Tudose. Concret, sunt trei miniştri cu probleme penale pe care premierul nu îi mai vrea în Guvern: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie. Potrivit unor surse, aceştia sunt dispuşi să îşi dea demisia: Sevil Shhaideh a anunţat după ce a fost la DNA, că a luat o decizie privind demisia, pe care o va comunica doar în CexN, în timp ce Viorel Ilie a şi declarat că este dispus să demisioneze. Dar pe lângă cei trei, mai sunt încă doi miniştri pe lista neagră a lui Tudose: Răzvan Cuc şi Ilan Laufer. Surse din partid spun că Liviu Dragnea a acceptat condiţiile lui Mihai Tudose pentru a evita un alt episod de tipul Sorin Grindeanu, tocmai pentru a evita o criză politică de pe urma căreia PSD poate pierde guvernarea.

Ziua Z. PSD, faţă în faţă cu remanierea. Se tranşează lupta dintre Dragnea şi Tudose
Comentează 0

Cu o zi înainte de şedinţa PSD, Mihai Tudose a pus din nou presiune pe miniştrii cu probleme penale. Premierul a reamintit că situaţia în care se află Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb este incompatibilă tocmai cu activitatea lor în relaţia cu Bruxelles. 

Tudose: Avem probleme la Bruxelles

El a ţinut să facă distincţia între "realitate" şi "percepţie" şi a subliniat că "percepţia" de la Bruxelles este alta decât "realitatea" din România.

„Şi cele două colege (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, n.r.) – ştiţi foarte bine - avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie, au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total, dar avem şi o percepţie şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului. Asta este tot”, a adăugat Tudose.

Dragnea: Eu nu trebuie să demisionez

Înainte, Tudose a avut o discuţie de jumătate de oră cu Liviu Dragnea, chiar în biroului şefului PSD, la Camera Deputaţilor. Liderul PSD a susţinut, miercuri, că nu a discutat cu premierul Mihai Tudose varianta ca miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb să demisioneze. Întrebat în continuare dacă ia în calcul demisia celor doi miniştri, Dragnea a spus: „Dar nu eu trebuie să demisionez”.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite