Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Unirii la Arad

Ziua Unirii la Arad
Comentează 1

 

Platoul din fața Palatului Administrativ a fost învăluit astăzi în atmosferă de sărbătoare, „Mica Unire” desăvârșită la 24 ianuarie 1859 fiind sărbătorită printr-o frumoasă ceremonie încheiată cu o Horă a Unirii în care s-au prins mare parte din cei prezenți.

Evenimentul a fost organizat de  Instituția Prefectului – Județului Arad, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”, Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului și structurile județene ale M.A.I și M.A.P.N.. Ceremonialul religios a fost susținut de Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu un sobor de preoți. Despre semnificația istorică a zilei a vorbit domnul profesor universitar Sorin Bulboacă, Managerul Complexului Muzeal Arad. Domnul Prefect al Județului Arad, Gheorghe Stoian, a dat citire mesajului Primului ministru al României, domnul Ludovic Orban, cu ocazia Unirii Principatelor Române.

A urmat un emoționant moment artistic susținut de Ansamblul „Cununița” din Sântana, aflat sub egida Universității de Vest „Vasile Goldiș” Arad, împreună cu soliștii vocali Gabriel Bârsăuan, Mara Mihalca, Diana Selagea și Adrian Petcu, cei care au interpretat cu foc cântece patriotice despre unire. Ceremonia s-a încheiat prin Hora Unirii, cântecul simbol al sărbătorii de astăzi, Unirea Principatelor Române.

 

Biroul de presă

 

Galerie foto (109)


Scrie un comentariu

trimite