Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Ziua Porților Deschise” la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob”

Vineri, 24 mai 2019, Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad și-a deschis porțile cu ocazia evenimentului „Ziua Porților Deschise”. Acest eveniment face pace parte din acțiunile prevăzute în cadrul proiectului ROSE.

 „Ziua Porților Deschise” la  Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob”
Comentează 0

La deschiderea festivă au participat actualele și foste cadre didactice ale școlii, elevii liceului și foști absolvenți ai instituției, părinți, elevi de la școlile generale și distinși invitați. Au onorat invitația de a participa la acest eveniment reprezentanți ai ISJ Arad, ai Sindicatului Liber din Învățământ, de la Consiliul Local Arad, de la agenți economici parteneri și reprezentanți ai Asociației economice Germano-Română.

Serbarea școlară a cuprins montarea spectacolului „Capra cu trei iezi”, mai multe momente de dansuri populare și interpretare de muzică populară, discurs în limba engleză și un recital de poezie în limba română, franceză și germană.

Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad este o şcoală cu o veche tradiţie de pregătire în domeniile Electronică-Automatizări și Electric.

Liceul a luat fiinţă la data de 01.10.1922  ca Școală specială de meserii din Depoul de locomotive CFR Arad. Școala a pregătit elevi în meserii solicitate de Regionala CFR. Din anul înființării și până în prezent școala funcționează în actuala clădire, numită „Palatul inspecțiilor”.

De-a lungul timpului și până în prezent școala a funcţionat sub mai multe denumiri:

-           Şcoala tehnică de tracţiune

-           Şcoala profesională CFR

-           Liceul industrial nr.3

-           Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate

-           Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob”

Din anul 1990 școala a fost sub dubla coordonare a Ministerului Transporturilor și Ministerul Educației Naționale pentru o perioadă de aproximativ 18 ani.

Începând cu anul școlar 2012 – 2013 școala funcționează sub denumirea Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări ”Caius Iacob” Arad și pregătește elevi pentru calificări mult solicitate de agenții economici din zona de Vest a țării și din străinătate.

Aceste calificări dobândite după absolvirea studiilor oferă multiple posibilităţi de inserţie profesională pe piața muncii, într-un context european.

Elevii liceului dobândesc o bună pregătire de specialitate atât pe ruta de liceu cât și pe ruta de școală profesională.

Din anul 2005 și până în prezent s-au derulat 18 proiecte cu finanțare europeană, din care 13 au fost de formare profesională pentru elevi.

În anul școlar următor liceul va avea:

  • O nouă calificare la liceu: Tehnician operator tehnică de calcul
  • La învățământul profesional 2 calificări:Electronist aparate și echipamente și Electrician exploatare joasă tensiune. Cu sprijinul Asociației economice Germano-Română elevii de la școala profesională vor beneficia de o bursă suplimentară oferită de agentul economic partener.

După programul cultural – artistic de la deschiderea festivă toți cei prezenți au putut participa la activitățile organizate în cadrul celor șase ateliere de lucru de specialitate (Automatizări, Măsurări electrice, Instalații electrice, Electronică, Echipamente electrice și Tehnologia Informației și a Comunicațiilor), a cercurilor (Matematică, Fizică, Chimie, Lectură, Limbi moderne, Robotică) și a concursurilor (Creativitate în tehnologie, Călător prin Europa, Tenis de masă). De asemenea s-au organizat două expoziții: Machete material rulant de cale ferată și una tehnică.

Evenimentul a fost un moment prielnic pentru cei care au dorit să cunoască liceul, să-l revadă, iar pentru absolvenții școlilor generale un prilej de orientare școlară.

Articol trimis de director, prof. Lucica Deac

Galerie foto (29)


Scrie un comentariu

trimite