Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Naţională la Alba Iulia. Au fost depuse coroane la busturile primilor suverani ai României

Aproximativ 2.000 de oameni participă, joi dimineaţă, la manifestările organizate la Alba Iulia de Ziua Naţională, printre cei prezenţi numărându-se preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, şi vicepremierul Costin Borc.

Ziua Naţională la Alba Iulia. Au fost depuse coroane la busturile primilor suverani ai României
Comentează 0

Manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României au debutat joi, la Alba Iulia prin intonarea Imnului Național și printr-un ceremonial de depuneri de coroane la statuile lui I. I.C. Brătianu și Iuliu Maniu.

Au fost depuse coroane de flori, în acordurile Imnului Eroilor, din partea Președinției, reprezentată de consilierul pentru Cultură, Culte și Centenar, Sergiu Nistor, și a Guvernului, reprezentat de Petre Guran, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

De asemenea, a depus o coroană de flori președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, alături de patru deputați de Alba, Senatul fiind reprezentat la momentul solemn de către vicepreședintele Alexandru Pereș, parlamentar de Alba.

Coroane de flori au fost depuse și din partea Instituției Prefectului și a Consiliului Județean Alba, a Primăriei Municipiului Alba Iulia, Academiei Române și ASTRA, precum și din partea partidelor politice, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite