Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua moțiunii de cenzură. Dăncilă, fără emoții

Opoziția încearcă astăzi, pentru a doua oară, să răstoarne Guvernul Dăncilă! Senatorii și deputații supun la vot moțiunea de cenzură prin care se cere demisia Executivului! Semnată de 163 de parlamentari, moțiunea nu are șanse de reușită, întrucât sunt necesare cel puțin 233 de voturi pentru a da jos Cabinetul condus de Viorica Dăncilă! Mai mult, UDMR a anunțat că nu votează! 

Ziua moțiunii de cenzură. Dăncilă, fără emoții
Comentează 0

Update 12.20: Dăncilă pledează cauza guvernului Vezi AICI

Dăncilă, către Oopoziție: V-ați propus deja să pierdeți alegerile viitoare?

Premierul Viorica Dăncil a declarat joi, în plenul reunit în care se dezbate şi votează moţiunea de cenzură, că nu înţelege acuzaţiile pe care Opoziţia i le aduce, mai ales atunci când vine vorba despre reproşurile legate de remanierile din guvernele anterioare.

Dăncilă mai acuză Opoziția că, dacă va veni la guvernare, va tăia pensiile românilor: „În opinia dumneavoastră, salariile și pensiile au crescut prea mult”.

,,Constat că în continuare susțineți în moțiune că nu mai sunt bani de pensii și salarii. Spuneți că din acest motiv nu am fi amânat plata contribuțiilor pentru angajații din învățământ. Nu mai reiau explicația cu decalarea datei de salariu ca urmare a faptului că plata acestora se face prin inspectorate, așa cum și-au dorit dascălii și nu prin consiliile locale.

Dar mă surprinde că insistați obsesiv pe ideea că nu sunt bani pentru plata pensiilor și salariilor. Reluați ideea că vrem să creștem prea mult pensiile de la 6% din PIB în 2018 la 11% din PIB în 2022. Iarăși ne spuneți că noi creștem din pix salariile – că le creștem fără nicio logică economică.

Eu chiar nu vă înțeleg! V-ați propus deja să pierdeți alegerile viitoare? Transmiteți două mesaje negative românilor despre dumneavoastră.

Dăncilă: Nu voi da niciodată socoteală în afara ţării 

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite