Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Culturii-Ziua Eminescu la Liceul ,,Francisc Neuman”

”Mihai Eminescu este același pentru toate generațiile”

Ziua Culturii-Ziua Eminescu la Liceul ,,Francisc Neuman”
Comentează 0

Elevii Liceului Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad, sub conducerea  profesoarelor de Limba și literatura română Camelia Nan, Camelia Iovescu, Silvia Gligan și Cristina Roșu  au sărbătorit  Ziua Culturii Naționale și omagierea lui Mihai Eminescu, la 167 de ani de la nașterea sa.   

       Cu acest prilej au fost organizate în cabinetul de limba și literatura română, mai multe activități: recitări din opera marelui poet, proiecții cu imagini din viața scriitorului și compunerea unor eseuri închinate ”Luceafărului” poeziei românești. De asemenea, în holul școlii a fost  amenajată și o Expoziție de carte și un panou tematic.

       Prin aceste activitați se dorește ca atât elevii cât și profesorii să conștientizeze esența românismului, importanța și cunoașterea culturii poporului român în formarea adevăratelor caractere, să renască sentimentul de mândrie pentru limba ce-o vorbim,deoarece, așa cum spunea Nicolae Iorga, ,,Eminescu este cel dintâi scriitor român care scrie către toți românii într-un grai pe care românii de oriunde îl pot recunoaște ca al lor”.

       În final, putem spune că unicitatea geniului marelui scriitor îi dă o aură de legendă a literaturii române, Eminescu fiind același pentru toate generațiile.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite