Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua când Un Boeing 737 a aterizat forțat pe Aeroportul Arad

În dimineața zilei de joi, 15 noiembrie, imediat după ce intraseră în spațiul aerian al României,  cei 200 de pasageri ai unui Boeing 737 au trăit clipe de coșmar, căci motorul din stânga al celebrului avion bimotor s-a oprit bursc, așa că șeful echipajului a luat legătura cu turnul de control al celui mai apropiat aeroport, care s-a întâmplat să fie Aradul.

Ziua când Un Boeing 737 a aterizat forțat pe Aeroportul Arad
Comentează 1

Avionul a primit imediat acceptul de a ateriza aici, dar cum un necaz nu vine niciodată singur, echipajul avionului a observat că nici trenul de aterizare nu se deschide, ci se încăpățânează să rămână blocat în pofida tuturor eforturilor. În aceste condiția s-a luat decizia de a se zbura în jurul aeroportului Arad până la epuizarea combustibilului din rezervoare și apoi aterizarea să se execute "pe burtă", sperându-se ca avionul să se oprească datorită frecării cu pista, fără a lua foc, desigur.

Toată operaținuea a decurs conform scenariului, forţele de intervenţie ale  ISU, Poliţie, Jandarmerie, personalul de intervenţie al Aeroportului Arad şi personal din cadrul structurii de conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă aflându-se la datorie, pentru a preveni o eventuală tragedie. 

"ISU ARAD in cooperare cu IPJ Arad, IJJ Arad, Aeroportul Arad, SAJ Arad, Instituția Prefectului Arad a executat un exercițiu cu forțe în teren pentru antrenarea echipelor de intervenție în cazul unei aterizări forțate a unei aeronave la care nu se deschide trenul de aterizare. Au fost simulate operațiuni de intervenție pentru realizarea unui covor de spumă, stingere incendii, descarcerare, acordare prim ajutor medical calificat, instalare post medical avansat și coordonare operațională a forțelor din teren in conformitate cu procedurile in vigoare.Din cadrul ISU Arad au participat 5 ofițeri, 25 de subofițeri, 3 autospeciale de stingere, 3 autospeciale SMURD, 1 autospeciala căutare salvare, 1 autospeciala descarcerare, 1 post medical avansat, 2 autospeciale de muncă operativă", ne-a relata maior George Pleșca din partea ISU Arad.

Sigur că un cârcotaș ar putea observa hâtru că aeronava din poze seamănă mai mult cu un banal autobuz, decât cu un avion, dar cam așa ceva pățea și Don Quijote, căruia vrăjitorul Merlin îi preschimba mereu uriașii învinși în caraghioase mori de vânt.

 

Vasile de Zărand

 

Galerie foto (199)


Scrie un comentariu

trimite