Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua Astra Rail Industries sărbătorită la Ştrandul Neptun

Ziua Astra Rail Industries a fost sărbătorită şi în acest an la Ştrandul Neptun. Sute de angajaţi şi persoane din conducerea companiei s-au strâns în după-amiaza zilei de sâmbătă pentru a celebra ziua companiei pe platoul ştrandului. 

Ziua Astra Rail Industries sărbătorită la Ştrandul Neptun
Comentează 0

Dacă în urmă cu câteva luni zeci de municitori au participat la o grevă spontană nefiind mulţumiţi de planul salarial, în acest weekend angajaţii au avut parte de voie bună la ziua firmei. Se pare că negocierile dintre conducere şi sindicat au dat roade, iar Astra Rail Industries Arad merge înainte pe drumul cel bun. Sărbătoarea Astra Rail Industries este una cu tradiţie pentru angajaţi şi familiile acestora, ea a fost introdusă în Contractul Colectiv de Muncă în anul 2007 la propunerea lui Ionel Rusu, liderul sindicatului.

Mesajul conducerii 
„Sunt mulțumit să văd astăzi angajații fabricii alături de familiile lor aici, la Ziua Astra. Aceasta este atmosfera pe care compania GreenBrier vrea să o răspândească, cea de familie și de colectiv unit”, a declarat Mario Zuckerman, director GreenBrier. 


„Ziua de astăzi este ca o mulțumire adresată dumneavoastră de către mine pentru sprijinul acordat de la preluarea fabricii în stare de insolvență din anul 2012. Acum în Arad, Caracal și Turnu-Severin se găsesc fabrici de vagoane cunoscute și recunoscute la nivel național și internațional care în ultimii ani au livrat mii de vagoane partenerilor noștri. În urmă cu 2 ani, Astra Rail Industries a fuzionat cu Compania Americană GreenBrier care deține fabrici de vagoane în Polonia, România, America, Mexic și Brazilia. Contopirea uzinei arădene cu marea companie americană nu poate însemna decât un factor în plus de siguranță și stabilitate pentru noi. Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat în ultimii ani, ani în care ne-am simțit toți ca într-o familie mai mare și sper că așa va fi în continuare”, le-a spus Bernd Böse, fost director în cadrul fabricii Astra Rail Industries.

„Indiscutabil, cea mai importantă ''zidire tehnică'' din istoria Aradului este Astra, fondată la 1891. Din nefericire este ultima din veacul XIX, pentru arădeni! După 1990, în România "a la Machiavelli" -scopul a scuzat mijloacele... Noi, prin instituția sindicală ne-am făcut datoria și am contribuit pozitiv și decisiv în momentele de mare cumpănă ale uzinei, la păstrarea ei în viață și continuitate! Evenimentele din luna mai 2019 ne-au demonstrat că în capitalism, vulnerabilitățile create din greșeli pot fi catastrofale atât pentru salariați cât și pentru patronat! Sper că ne-am oprit la timp și vom aplica în viitor maxima din sport - "Marii campioni din greșeli învață!". La mulți ani Astra Vagoane Arad!”, ne-a transmis printr-un mesaj liderul sindicatului, Ionel Rusu.


Municipalitatea alături de companie 
La Ziua Astra a participat inclusiv primarul interimar al Aradului, Călin Bibarţ, care a garantat că autorităţile locale vor sprijini bunul mers al companiei: „Putem asemui administrația locală a unui oraș cu șinele de cale ferată. Avem șina din stânga cu propria ei așezare și șina din dreapta de asemenea tot cu o altă așezare. Totuși,acestea continuă să meargă paralel în aceeași direcție pentru a asigura bunul mers al societății. Putem însă avea surpriza ca în continuare nu totul să meargă ca pe roate, de aceea mă aflu astăzi aici, pentru a vă asigura că administrația publică locală arădeană va face toate demersurile necesare pentru ca Uzina de Vagoane Astra să poată merge mai departe”, a spus Călin Bibarţ.

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite