Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZILELE RADIO TV UNIREA INTERNAȚIONAL VIENA

ZILELE RADIO TV UNIREA INTERNAȚIONAL VIENA
Comentează 1

Sub patronajul Cercului Româno-Austriac Viena (11 ani), au avut loc, recent, Zilele aniversare prilejuite de sărbătoarea RadioTV Unirea Internațional Viena (11ani) și împlinirea a șase ani de la ființarea revistei eponime (redactor șef Adriana Weimer).

Trimisul nostru special, dl. ing. Mircea Irimescu a spus: „Sărbătorile aniversare au adus Aradului distincții pentru meritul implicării în răspândirea în eter a valorilor culturale românești. Scrisoarea de felicitare citită a confirmat că unitatea de grup e de mare folos.”

Redăm în cele ce urmează cele două Comunicate emise precum și un colaj reprezentativ de imagini, fotografiile aparținându-i Adrianei Weimer. La sărbătoarea de suflet românesc au participat români din diaspora, fapt ce trebuie să ne facă să credem în tot ceea ce facem pentru unitate. Felicităm RadioTV Unirea Internațional Viena, revista Unirea și pe artizanul acestora, presedinte-fondator, Ioan Godja (atât pentru efort, cât și pentru ziua sa de naștere).

 

UPDATE 1

Comunicat de presă / Scrisoarea noastră

 

DRAGĂ RADIO TV UNIREA INTERNAȚIONAL VIENA,

MULT STIMATE   DOMNULE IOAN GODJA,

 

Scriam, cândva, anul trecut, când un inamic invaziv împiedica orice boare de frumos, că se cuvine să sărbătorim pe sora mai mică a revistei noastre, Gutenberg! Este vorba de revista Unirea care, iată, este o îngemănare a preocupărilor dvs. de ordin jurnalistic.

Acum, ați creat un eveniment cultural, 3 în 1, cu rezonanță internațională, ca să marcați aniversarea a 10 ani de RadioTV Unirea Internațional Viena.

Și nu oricum, ci odată cu aniversarea dvs. Un jingle mai de preț nu se putea!

Noi, de aici, ne gândim la tot și toate! Mai ales la acei prieteni, reci, dar siguri, revistele! Fie de la noptieră, fie de la butonieră, ele, revistele, cultura imaterială, necuvântătoare, ne însoțesc mai peste tot! La zece ani de la vocea din eter, ne astrângem  în jurul dvs. prin RadioTV Unirea Internațional Viena via Arad și vă asigurăm de necondiționată prețuire.

Motivele pe care le știți ne motivează absența. Eros,  Epos, Thanatos e viața fiecăruia dintre noi și aici, acum, e mai bună tăcerea. Dar oportunitatea de a ne adresa românilor de pretutindeni este pentru noi cei mici, de aici, nu numai plăcere, ci și devoțiune. Săptămânal, echipa de miercuri și vineri, glosează și se dedică online, unei sincere idei: cultura adevărată. Este un bun prilej, ca de la Arad, să vă mulțumim și să vă dorim sănătate multă, răbdare și putere să duceți la capăt și alte proiecte cu iz cultural. Mănunchi de sublim, savoare să vă fie viața și la cât mai multe benzi sonore! 

Evenimentul 3 în 1 ne onorează și ne înalță spiritual! Numai cine nu scrie o revistă și nu se așază la masa vorbelor, nu știe ce înseamnă sincera prietenie.

Cunosc de foarte multă vreme neobosința și truda dvs., dar și neputința unora de a se îngenunchia în fața autenticului, de aceea, noi, de aici, vă spunem că RadioTV  Unirea de la Arad e demnitate întru credință! Aniversarea, atât cea natural de născătoare, cât și cea spiritual de provocare, ne obligă să vă asigurăm de necondiționată prețuire. 

Aradul și oamenii frumoși!, Români pentru Români!, Dincolo de prezent!, Viața din altă perspectivă!, Față în față/De la o vorbă la alta! Sunt câteva din genericele prin care ne adresăm în eter, de peste un an și jumătate. De aici, de la Arad, la 1 februarie 2020 vocile noastre au zburat spre o lume  necunoscută!

Ne bucurăm să vă putem felicita pentru tot și toate și să vă rugăm succese și prosperitate!

Numele nostru, cel mic față în față cu Postul-mamă,  vine să vă răsune la fereastra sufletului cu drag (Să ardă în veci candela lui Constantin, plecat la Cer)!

De la Arad, Echipa de miercuri și Echipa de vineri (Carina A. Baba, Elena Szentesi, Noemy Szentesi, Antonio Rusu, Silviu Szentesi, Radu Bădoiu, Florica R. Cândea) Vă spun într-un glas: „Să trăiți întru mulți și buni ani! Înfloriți și binecuvântați!” Salonul Gutenberg Arad, revista Gutenberg vă felicită cu tot respectul!

 

UPDATE 2

Comunicat de presă 24.07.2021 / Întâlnire aniversară

Radio TV Unirea Internațional din Wiener Neustadt, Austria, a organizat o întâlnire aniversară dedicată înființării Radio TV Unirea Internațional în urmă cu 11 ani.

Acest proiect, găzduit de Cercul Cultural Româno-Austriac UNIREA, a primit botezul înființării prin fondatorii acestuia: Ioan Godja, Președintele Cercului Cultural Româno-Austriac Unirea, Austria; Ioan Astalus, Președintele Fundației Asturian din Tg. Mureș, România, și Ionela Flood, Președinta Societății Românca, Londra, Marea Britanie.

De-a lungul celor 11 ani, acest post de radio a polarizat interesul diferitelor comunități ale românilor de pretutindeni, beneficiind de sprijinul acestora prin parteneriate specifice: Agerpress, AJPR, Liga Culturală pentru unitatea spirituală a Românilor de pretutindeni (România), Asociația Lucian Blaga (Spania), Asociația Avram Iancu (Romania), Salonul Cultural Gutenberg Arad, (România), Asociația Casa Doinelor (România), Asociația Info Manager (Romania), Tabăra prieteniei literare „De Amicitiae” (Romania), Asociația Maria Satului (Portugalia), Biblioteca Petre Dulfu Baia Mare, Radio România Internațional, Radio România Chișinău (R. Moldova), Televiziunea Română, Societatea Austro-Română, Viena (Austria), Asociația scriitorilor români Salzburg (Austria), Asociația Culturală Tiberiu Utan (România), numind doar câteva, lista putând să fie continuată cu personalități artistice și culturale preocupate în egală măsură de promovarea spiritului românesc în lume. Această întâlnire aniversară a fost prilejul de a mulțumi tuturor organizațiilor și persoanelor, care au dăruit cu generozitate din preaplinul cultural românesc tuturor ascultătorilor RTV Unirea Internațional. Recunoștința noastră s-a îndreptat în special către cei care au reușit să fie prezenți la această întâlnire în pofida limitărilor impuse de pandemie. Oaspeții evenimentului au adus mesajele de felicitare atât pentru RTV Unirea Internațional, cât și pentru aniversarea Directorului acestuia, Ioan Godja, la împlinirea unei frumoase vârste. Mesajele diferitelor comunități românești din țară și străinătate au prezentat realitatea acestor vremuri, împărtășind bucuria de a fi împreună în spiritul frățesc, mereu prezent în proiectele noastre. Printre aceștia am remarcat îndemnul la succes al unora dintre oaspeții prezenți, Simona Bostan (Germania), Otilia Sîrbu (Romania), Adriana Weimer (Romania), Adriana Rujei (Austria), Mircea Dan Irimescu și Dorel Antonie (România), Felician Vladu (Austria), Radu Țărmure (Austria), Maria Iancu (Portugalia), Ana Gyulai (Marea Britanie), Aurel Bancu (România), Petru Panduru (România), Maria Colgia. Această listă poate continua cu numele multora dintre colaboratorii noștri devotați, uniți în aceeași dorință de a promova cultura română în lume.

Întâlnirea cordială, prietenească a fost o invitație la dialog artistic, oaspeții împărtășind din talentul specific prin muzică, voie bună și poezie. Oaspeții acestei aniversări au evocat emisiuni și proiecte comune derulate în acești 11 ani, generând o atmosferă cordială, cât și recunoștința noastră pentru realizatorii de emisiuni și ascultatorii RTV Unirea Internațional. Seara aniversară s-a încheiat cu inițierea unor proiecte comune despre care veți auzi în perioada următoare.

Multe mesaje au fost primite de la colaboratorii noștri de pe toate meridianele, cărora le mulțumim pentru gândurile bune și sprijinul necondiționat de-alungul acestor 11 ani de emisie pe calea undelor. Momente de reculegere au fost respectate pentru memoria colegilor care au plecat spre stele. Așa am înțeles noi să rămânem uniți în cuget și simțiri, rămânând fideli unei stări de continuitate și unitate spirituală, lucrând și sărbătorind împreună. Urăm ani mulți și trainici RTV UNIREA Internațional, cât mai mulți ascultători ai unor emisiuni inspirate și binecuvântate!

Echipa Radio TV Unirea Internațional - www.radiotvunirea.com

 

 

Florica R. Cândea

Carina A. Baba (selecție și aranjare imagini)

 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite