Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zilele comunei Vinga, un eveniment de excepție cu artiști consacrați

Zilele comunei Vinga, un eveniment de excepție  cu artiști  consacrați
Comentează 0

După doi ani de restricții iată că Vinga a fost din nou în sărbătoare, o sărbătoare a satului, o sărbătoare a fiecărui locuitor al comunei. Dincolo de faptul că Vinga este una dintre comunele fruntașe la investiții în județul Arad, cu o administrație foarte eficientă cu un primar harnic și gospodar, unde se accesează mereu și mereu proiecte pentru investiții, iată că a venit vremea și pentru a sărbători, astfel că în urmă cu două zile, respectiv pe data de 30 și 31 iulie, comuna Vinga a fost în sărbătore.

Asa cum se obisnuieste de când a fost amenajat parcul din localitate, sărbătoarea se desfășoară acolo. Dacă sâmbătă programul a fost dedicat copiilor, ieri, 31 iulie, ziua a fost dedicată tuturor cetățenilor de orice vârstă, printr-un program artistic de excepție, cu muzică bună din Banat, asa cum numai bănățenii stiu sa-și petreacă. Primarul Ioan Sorin Negrei a avut grijă să tocmească muzicanți buni, de la Timișoara și din Banatul de munte, din zona Reșitei. Pogramul artistic a debutat cu ansamblurile de dansuri ,,Liliacul,, și ,,Băgărce,, din Vinga, Ansamblul de dansuri sârbesc Kud Kolo din Arad, ansamblul de dansuri din Pecica și din Zimandu-Nou, iar întregul program a fost prezentat de nimeni alta decât o doamnă distinsă a cântecului popular din Banat, Felicia Stoian. Numai cine o cunoaște pe Felicia poate spune cu câtă dragoste și eleganță prezintă fiecare eveniment și fiecare interpret în parte. De altfel cine o cunoaste pe Felicia nu poate să nu o îndrăgească pentru felul ei frumos de a relaționa cu oamenii.

Dacă ar fi să vorbim de interpreții de muzică bănățeană care au incântat publicul, putem vorbi de Nicu Novac, Nicoleta Voica, doi interpreți de marcă ai muzicii din Banat, însă tot odată putem vorbi și de mai tinere talente, cum este Ioan Surdu, care a venit tocmai din Teregova, Caraș Severin, să doinească frumos pe scena din Vinga, sau de Iasmina Iova, o frumoasă reșițeancă și o voce deosebită, fiind fiica saxafonistului Daniel Iova de la Ansamblul Banatu din Timișoara. De asemenea au încântat publicul și interpreta de muzică populară din Banat, Patricia Fermendjiu, mai tânăra Maria Coman, o vingană autentică dar totodată foarte talentată, astfel că tot programul artistic a fost încărcat cu muzică bună și nu cred că aș greși să spun că anul acesta nu am participat încă la un asa program artistic deosebit de frumos. Prezenți ca invitați la acest eveniment au fost deputatul Sergiu Bâlcea (PNL), deputatul etnicilor bulgari, Nacov Gheorgh, deputatul Adrian Alda (PSD), Ion Ulici, director în Ministerul Transporturilor, primarii comunelor Chisindia și Fântânele.

Primăria Vinga a făcut și de această dată un efort deosebit pentru a putea organiza un astfel de program, împreună cu foarte mulți sponsori pe care merită să-I enumerăm (vezi foto), ca mulțumire și încurajare pentru alte comunități. Puțini sunt dispuși astăzi să ofere, de aceea credem că aceste sponsorizări, care au depășit suma de 60.000 roni, arată că la Vinga există solidaritate și bună întelegere. De asemenea și Consiliul Județean Arad a fost partener la acest eveniment prin sprijinul acordat primăriei Vinga, iar pe această cale primarul Ioan Negrei mulțumeste tuturor celor implicați în reușita acestui frumos eveniment. De asemenea mulțumește firmelor care au sponsorizat evenimentul.

,,Ne bucurăm pentru faptul că acest eveniment a fost o reușită, deși sâmbătă am avut parte și de ploaie dar au fost mulți copii care au participat la eveniment, iar astăzi este și mai bine pentru că vremea este plăcută, iar locuitorii comunei sunt în mare număr veniți, ceea ce ne bucură pentru faptul că după acești doi ani care au trecut oamenii pot din nou socializa. Mă bucur că am reușit să aducem artiști buni pentru toate gusturile, pentru că la urma urmei fiecare dinte noi trebuie sa fim mulțumiți și plini de sperantă de mai bine,, a spus primarul Ioan Negrei.

Galerie foto (503)