Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ZILELE ASISTENTEI SOCIALE GAZDUITE DE UNIVERSITATEA AUREL VLAICU ARAD: ”BIBLIOTECA VIE”

ZILELE ASISTENTEI SOCIALE GAZDUITE DE UNIVERSITATEA AUREL VLAICU ARAD:  ”BIBLIOTECA VIE”
Comentează 0

Cu ocazia ZILELOR ASISTENTEI SOCIALE, UNIVERSITATEA AUREL VLAICU din ARAD, sub egita “BIBLIOTECA VIE”, a fost organizat un schimb de experieta sub forma “cartilor vii”, de catre asistent social (consilier local) Laura Andres si Lect. Univ. Dr. ALINA Breaz, cu sprijinul doamnei rector prof. univ. dr RAMONA LILE.

Oficial aceasta zi este sarbatorită in fiecare an in a treia zi de marți din luna martie. Tema Zilei Mondiale a Asistentei Sociale este stabilită pentru doi ani. Pentru perioada 2017-2018 tema este: Promovarea sustenabilității dezvoltării comunității și a mediului.

Vorbim și despre rostul asistenților sociali și a serviciilor sociale pe care le furnizează  și anume acela de a-i  ajuta pe oameni să identifice soluții pentru problemele cu care se confruntă, de a deveni activi și puternici în comunitățile în care trăiesc, să fie capabili să contribuie la deciziile comunității, să înțeleagă efectele deciziilor pe termen lung și să susțină comunități puternice.

Cu aceasta ocazie, atragem atenția asupra nevoii de investiție în serviciile sociale, asupra nevoii de facilitare a angajării și implicării adecvate a asistenților sociali în dezvoltarea sustenabilă a comunităților și asupra nevoii de finanțare inteligentă a asistenței socia

Galerie foto (55)


Scrie un comentariu

trimite