Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de salariaţi ai fabricii Astra Rail au protestat cerând salarii mai mari (FOTO)

Aproximativ o sută de salariaţi ai fabricii de vagoane marfă Astra Rail Arad, deţinută în majoritate de o companie americană, au protestat în stradă, vineri, cerând salarii mai mari cu cel puţin 400 de lei net şi condiţii mai bune de muncă.

Zeci de salariaţi ai fabricii Astra Rail au protestat cerând salarii mai mari (FOTO)
Comentează 1

Nemulţumirea principală este legată de salarii, dar şi condiţiile de muncă. Nu am mai negociat de doi ani, tot timpul ne-au dus cu zăhărelul că acum e pandemie, că nu sunt bani, că nu am avut contracte. Dar la noi în fabrică nu s-a oprit lucrul, am avut tot timpul de lucru, comenzile s-au semnat. Cerem cel puţin 400 lei net, având în vedere că de doi ani nu am mai primit nimic. Ei vor să ne acorde 150 de lei. Nu se ştie nici când încep discuţiile pentru contractul colectiv de muncă, pentru că la Turnu Severin şi Caracal (unde compania mai are fabrici - n.r.) sindicatele vechi s-au destrămat", a declarat liderul Sindicatului Unitas, Ciprian Pele.

Sindicatul care a participat la protest este majoritar în fabrică şi are aproximativ 500 de membri.

Liderul a spus că mulţi dintre muncitori primesc salariul minim pe economie şi că „administraţia nu vrea să răspundă la solicitări". „Au vrut să aibă o întâlnire amicală cu mine, dar aşa ceva nu se face cu un sindicat", a declarat Ciprian Pele. El a mai declarat că participanţii la protest au fost din schimbul care era în timpul liber şi că nu a fost oprit lucrul.

 

Citește întreaga știre AICI. 

 

Sursa foto: Marius Scortea 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite