Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de oameni arestați la protestele violente din Paris, față de un proiect de lege care vizează siguranța națională

22 de persoane au fost arestate în urma protestelor violente de stradă care au loc la Paris, sâmbătă seară., potrivit Ministerului de Interne francez. Zeci de mii de oameni au invadat centrul capitalei franceze, pentru a denunţă un proiect de lege privind siguranţa generală care prevede, printre altele, limitarea posibilităţilor filmării agenţilor forţelor de ordine. 

Zeci de oameni arestați la protestele violente din Paris, față de un proiect de lege care vizează siguranța națională
Comentează 0

Manifestaţii au avut loc şi la Toulouse, Montpellier sau Strasbourg. De teama unor confruntări violente, dar și a încălcările normelor de protecție COVID, autoritățile din oraşe precum Bordeaux şi Montpellier, au interzis orice adunare în centru, iar la Lyon a fost stabilit un perimetru bine definit unde demonstraţiile sunt autorizate.

În total, sunt planificate aproximativ o sută de manifestaţii în toată Franţa, având drept cuvinte de ordine apărarea drepturilor sociale şi libertăţilor.

Protestele faţă de proiectul de lege intervin în contextul în care agenţi de poliţie sunt acuzaţi de comiterea unor acte de violenţă. Patru agenţi de poliţie au fost suspendaţi din funcţii şi sunt în detenţie preventivă după reclamaţii privind violenţe asupra unui producător de muzică de culoare, la Paris. Proiectul de lege privind siguranţa publică prevede și faptul că difuzarea publică a imaginii cu un agent de poliţie sau jandarm în acţiune ar putea fi sancţionată cu un an de închisoare sau 45.000 de euro amendă. Proiectul de lege a fost contestat de zeci de asociaţii ale jurnaliştilor. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite