Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de note au fost diminuate în urma soluționării contestațiilor la Evaluarea Națională

Soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională nu a adus doar note majorate sau păstrarea stării de fapt. Zeci de lucrări au fost punctate mai puțin, aducând note mai mici candidaților.

Zeci de note au fost diminuate în urma soluționării contestațiilor la Evaluarea Națională
Comentează 0

După cum vă informam, ieri au fost afișate rezultatele finale ale Evaluării Naționale, după rezolvarea contestațiilor. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Arad, procentul mediilor  peste 5 este acum de 69,52%.

De asemenea, mai trebuie spus că un elev a obținut nota 10 la Matematică după soluționarea contestației.

Au fost depuse 264 de cotestații la Limba și literatura română, 5 la Limba și literatura maternă și 210 la Matematică.

În urma recorectării, la Limba română 91 de note au fost diminuate, 12 au rămas nemodificate, iar 161 au fost majorate. La Limba și literatura maternă, o notă a rămas nemodificată, iar 4 au fost majorate, iar la Matematică, au fost diminuate 72 de note, 42 au rămas nemodificate, iar 96 au fost majorate.

În acest context, precizăm că rezultatele finale au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidatMăsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD/GDPR)”, transmit reprezentanții IȘJ.

 


Scrie un comentariu

trimite