Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de căprioare otrăvite cu otravă de șoareci (FOTO) / UPDATE: Dosar penal pentru braconaj

Potrivit avocatului Radu Ghidău, care esre și vânător, în zona Caporal Alexa au fost descoperite pe câmp zeci de căprioare moarte, otrăvite cu otravă de șoareci.

Zeci de căprioare otrăvite cu otravă de șoareci (FOTO) / UPDATE: Dosar penal pentru braconaj
Comentează 4

Update 1 Dosar penal pentru braconaj

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad susțin că în cauză a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirae infracțiunii de braconaj. „La data de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați despre faptul că, pe un fond de vânătoare de pe raza localității Caporal Alexa, au fost găsite mai multe cadavre de animale sălbatice. În urma cercetării locului faptei, au fost găsite 20 de cadavre de animale sălbatice, specia căprior. Totodată, în zona respectivă au fost găsite mai multe parcele de teren agricol, cultivate semințe, posibil grâu tratat cu substanțe pentru combaterea rozătoarelor.Cadavrele au fost ridicate în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului. Au mai fost ridicate, în vederea expertizării, mai multe probe cu semințele găsite în apropiere. În cauză a fost întocmit un dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, urmând ca, în funcție de rezultatul expertizelor, cercetările să fie extinse și cu privire la alte fapte”, susțin polițiștii.


Avocatul scria pe Facebook că până ieri au fost descoperite 40 de animale otrăvite, țapi și căprioare. Din imaginile postate de acesta se vede că în zonă a fost pusă otravă de șoareci, pentru combaterea dăunătorilor.

„Acum 12 ani apoximativ în aceași zonă au murit peste 100 de exemplare, în mod similar! Până astăzi vinovații nu au fost găsiți!”, a scris pe Facebook Radu Ghidău.

Sursa foto: Facebook Radu Ghidău

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite