Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de câini ținuți de o femeie, eliberați de polițiști și predați unei asociații de protecție a animalelor

Peste 50 de câini ţinuţi de o femeie la o fostă fermă de lângă oraşul Pâncota au fost eliberaţi de poliţişti. Oamenii legii au intervenit în urma apelului unei asociaţii de protecţie a animalelor, care a preluat câinii după ce reprezentanții acesteia ar fi observat că erau ţinuţi în condiţii necorespunzătoare, unii fiind slăbiţi şi răniţi. Potrivit unor informații, câinii au ajuns să se mănânce între ei, din cauza lipsei hranei și condițiilor în care erau ținuți închiși.

Zeci de câini ținuți de o femeie, eliberați de polițiști și predați unei asociații de protecție a animalelor
Comentează 0

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat  astăzi, pentru AGERPRES, că reprezentanta unei asociaţii a cerut sprijin prin 112 după ce a constatat că zeci de câini sunt ţinuţi în condiţii necorespunzătoare în curtea şi în clădirile abandonate ale unei foste ferme.

Potrivit acesteia, o primă intervenţie a avut loc marţi după-amiază, când au fost eliberaţi peste 20 de câini, iar miercuri s-a intervenit pentru eliberarea altor 30.

Femeia care ţinea animalele nu avea autorizaţii sau documente pentru activităţi de acest fel. „În primă fază, femeia a fost sancţionată cu o amendă de 500 de lei, iar în continuare se fac verificări pentru a se stabili dacă se întrunesc elementele constitutive ale vreunei infracţiuni", a declarat Claudia Iuga.

 

Vezi AICI mai multe informații. 


Scrie un comentariu

trimite