Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Zeci de amenzi date de polițiști la protestul de azi-noapte

Arădenii care au ieșit aseară să protesteze împotriva restricțiilor pandemiei nu au scăpat de amenzi. Până acum, au fost aplicate 54 de amenzi, însă urmează să fie analizate imaginile video, fapt care ar putea duce la mai multe sancțiuni aplicate. 

Zeci de amenzi date de polițiști la protestul de azi-noapte
Comentează 1

Polițiștii arădeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 25.885 de lei la protestul neautorizat din seara zilei de 31 martie, după cum urmează:  46 conform Legii 55/2020 (pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei); 2 conform Legii 61/91 R (privind respectarea ordinii și liniștii publice); 6 conform OUG 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au precizat că „în perioada următoare vor fi luate măsuri legale față de persoanele care, prin faptele lor, aduc atingere normelor de conviețuire socială”.

În urma sesizărilor formulate de mai mulți cetățeni, care au reclamat că, în timpul protestului neautorizat de aseară, un număr mare de autoturisme a tulburat ordinea publică, în baza imaginilor înregistrate, vor fi identificați cei responsabili și luate măsuri legale în consecință, conform OUG 195/2002. 


Scrie un comentariu

trimite