Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”[ză] Pes©ăruş” a deschis aseară Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad

”[ză] Pes©ăruş” a deschis aseară Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad
Comentează 0

A XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Clasic a debutat în această seară cu cea mai nouă producție a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" Arad: [ză] Pes©ăruş - un spectacol semnat de Catinca Drăgănescu. Tot ce este sublim și etern în Cehov a fost transpus într-o manieră modernă în acest spectacol de o forță incredibilă și de o captivantă intensitate. Raluca Rădulescu - cea care semnează dramaturgia - are curajul și ambiția de a depăși discursul autorului pentru a permite textului să rezoneze cu epoca actuală. Dincolo însă de această actualizare a piesei - atât prin limbaj cât și prin viziunea regizorală - spectatorul regăsește toate temele specifice universului cehovian, toată problematica piesei “Pecărușul”: rolul teatrului, statutul autorului, punerea în discuție a notorietății, căutarea permanentă a identității, fragilitatea și singurătatea ființei umane, plictisul, melancolia, timpul care erodează, metamorfozează, alienează.
O experiență teatrală excepțională, un spectacol complex și profund care cu siguranță va fi iubit și aplaudat de publicul arădean mult timp de acum înainte.
Au interpretat actorii: Carmen Vlaga Bogdan, Robert Pavicsits, Ioan Peter, Iulia Pop, Angela Petrean Varjasi, Oltea Blaga, Cecilia Lucanu Donat, Alex Mărgineanu, Zoltan Lovas, Ștefan Statnic și Cosmin Blaga. Alături de actori, din echipa artistică au făcut parte: Raluca Rădulescu (dramaturgie), Andreea Simona Negrilă (scenografie), Ioana Ungureanu (asistent scenografie), Simona Deaconescu (mișcare scenică), Cristian Vieriu (sound design), Lucian Moga și Cornel Dume (light design).

”Suntem bucuroși să pregătim cea de a XXIV ediție, pentru că, iată, suntem cu câteva momente înainte de începerea festivalului și așteptăm cu emoție să vedem cum publicul va primi această propunere regizorală și, de ce nu, artistică a teatrului nostru privind ”[ză] Pes©ăruş”, adaptarea ”Pescărușului” lui Cehov și de asemenea așteptăm reacția publicului la celelalte spectacole din București și din Ungaria”, ne-a relatat directorului Teatrului Clasic Ioan Slavici, Bogdan Costea, chiar înainte de primul gong.

 

Cronică de spectatoare

(A. F.)
 

Galerie foto (167)


Scrie un comentariu

trimite