Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Workshop Cantus Mundi pentru dirijorii de cor la Arad

Workshop Cantus Mundi pentru dirijorii de cor la Arad
Comentează 0

Workshop-ul de dirijat coral ajunge în această primăvară la Arad. În perioada 5 - 7 mai 2017, o echipă de formatori Cantus Mundi va susține în acest oraș un modul pentru dirijorii de cor, atelier care face parte dintr-o sesiune amplă de pregătire, aflată în desfășurare la nivel național. Workshop-ul va fi prezentat de Cezar Verlan - dirijorul secund al Corului Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", împreună cu Luciana Ioan și Radu Isăcescu, membri ai Corului.

Cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral - toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin.

Workshop-ul de la Arad se va desfășura se desfășoară la Colegiul de Arte "Sabin Drăgoi" din Arad. Participarea este gratuită, în baza completării online a formularului de înscriere, disponibil aici: bit.ly/VreauSaFiuDirijorCantusMundi, cu minim 2 zile înainte de data cursului.

La finalul acestei luni, între 26 și 28 mai, workshop-ul de dirijat va fi organizat și la București. De la începutul acestui an, membrii echipelor de formatori Cantus Mundi au susținut workshop-uri la Sibiu, Oradea, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Focșani, Cluj, Constanța, Râmnicu Sărat și Baia Mare. La finalul workshop-urilor, fiecare participant primește o diplomă, care este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Inițiat în anul 2011, de către dirijorul Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, devenind astfel, de la o simplă idee, o Direcție a instituției aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”. Cantus Mundi pune pe hartă talentul, educația și dezvoltarea culturală a tinerilor din România. În 7 ani, 4100 de dirijori și 250 000 de coriști din cele 41 de județe ale României vor face parte din Programul Național Cantus Mundi. La 100 de ani de la Marea Unire, Programul Național Cantus Mundi, desfășurat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", își propune să existe coruri în fiecare școală din România.

 

Biroul de presă,

Programul Național Cantus Mundi

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite