Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vrei să fii ... meloman? 

Vrei să fii ... meloman? 
Comentează 0

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017 începând cu ora 10:00 în sala festivă a Colegiului de Arte Sabin Drăgoi se va desfășura cea de-a doua ediție e concursului Vrei să fii...meloman? 

Concursul, inițiat de Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn Arad, invită elevii de la liceele nevocaționale să se bucure de frumusețea muzicii de calitate, într-o competiție ce are drept scop îmbogățirea universului cultural al tinerilor.

Vă invităm, așadar, să ne fiți alături în diversele momente ale concursului.

Urmează în continuare o prezentare a manifestării și ne puteți urmări și pe Facebook aici: https://www.facebook.com/vreisafiimeloman/

            Organizat de Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn” Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi”, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă. Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana MARIA de la Liceul Teoretic “Adam Müller Guttenbrunn” și Victor MARIA de la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” – lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni  adulți cu o cultură artistică de valoare într-o societate dominată, din păcate, de subcultură și kitch.

Tema acestei ediții este “La concert !”. Concursul este structurat pe 5 secțiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! (individual), Imagini și muzică,  Muzică și computer și Calliope și Euterpe. La primele două secțiuni participanții vor susține mai multe probe având diferite sarcini: întrebări teoretice, audiții muzicale, probe artistice. Cea de-a treia secțiune este rezervată celor cărora le place să deseneze, iar la secțiunea Muzică și computer elevii pot îmbina pasiunea pentru muzică cu creativitatea și abilitățile de lucru cu computerul, în prezentări powerpoint sau scurte filme. Ultima secțiune este o noutate a acestei ediții, adresându-se celor care doresc să se exprime în scris, realizând creații în versuri sau proză cu tema La concert!

Sunt înscriși peste 150 de elevi de la 18 școli din județul Arad, Bihor și Alba. Probele de concurs vor fi variate și incitante, concurenții trebuind să își etaleze cunoștințele muzicale, alături de viteza de reacție și munca în echipă. Ei vor trebui să recunoască mai multe momente muzicale din opere, audițiile muzicale fiind puse la dispoziție de Radio România Muzical, partener în acest proiect.

Juriul concursului este format din prof. Carmen ȘUTEU, prof. Dulcica FLOREA, prof. Gabriela IANCSIK, prof. prof. Dacian CATRINȚAȘU și prof. Ioana BODALE de la Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi”, prof. Diana ȘIMONCA și Camelia CIRCA-CHIRILĂ de la Colegiul Național “Moise Nicoară”. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului. Creațiile participanților se găsesc și pot fi votate pe pagina de facebook a concursului.

“Ne bucurăm să vedem că un concurs atât de...tânăr trezește interesul elevilor și cadrelor didactice. Ne dorim ca toți cei prezenți să aibe parte de o experiență deosebită și să își dorească să afle și mai multe lucruri despre această minunată artă, devenind în acest fel adulți cu o cultură valoroasă, pe care, la rândul lor, să o împărtășească celor din jur. Avem nevoie de muzică, avem nevoie de cultură și mai ales avem nevoi de copii pentru a duce mai departe valorile culturale universale.” 

prof. Georgiana MARIA

Liceul Teoretic Adam Muller Guttenbrunn


Scrie un comentariu

trimite