Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Volvo a dezvoltat primul sistem de siguranţă airbag pentru pietoni (video)

Volvo a dezvoltat primul sistem de siguranţă airbag pentru pietoni (video)
Comentează 0

Producătorul suedez Volvo, deţinut ce compania chineză Zhejiang Geely Holding Group, lansează pe piaţă, odată cu ultimul model al autoturismului de clasă sub-compactă Volvo V40, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2012, primul sistem airbag dedicat siguranţei pietonilor.

Airbag-ul „pietonal” se deschide peste suprafaţa parbrizului şi ridică partea din spate a capotei în momentul în care bara frontală de protecţie a maşinii detectează impactul cu o persoană.

Sistemul airbag pentru protecţia pietonilor nu este singura inovaţie adusă de Volvo în acest sens, autoturimsul V40 fiind dotat şi cu un sistem de detecţie a pietonilor. Acest „radar pentru pietoni” avertizează şoferul sonor şi vizual la momentul apropierii de o persoană, iar dacă acesta nu reacţionează în timp util, acţionează sistemul de frânare.

Inovaţiile la capitolul siguranţă nu se opresc aici, autoturismul fiind dotat şi cu un sistem de alertă, bazat pe o cameră video şi senzori, care urmăreşte păstrarea benzilor de către conducătorul auto.

sursa. www.stiintă&tehnică.com

sursa. 


Scrie un comentariu

trimite