Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizita la Arad a unei delegaţii din Berlin

Vizita la Arad a unei delegaţii din Berlin
Comentează 0

O delegaţie de 23 de persoane formată din experţi în transport şi urbanism din guvernul şi parlamentul landului Berlin şi din Federaţia Transportatorilor Germani, aflată sub conducerea secretarului de stat pentru transport din senatul Berlinului, Christian Gaebler, a efectuat o vizită la Arad în data de 1 aprilie 2016. Domnul Gaebler este printre altele şi preşedintele consiliului de conducere a uneia dintre cele mai mari reţele de transport din Germania (Reţeaua Regională Berlin Brandenburg). Delegaţia călătoreşte cu trenul pe noua axă prioritară transeuropeană stabilită de către Uniunea Europeană numită „Orient East Med” care pornind de la Berlin trece prin Budapesta, Arad, Timişoara, Vidin, Sofia şi ajunge la Atena şi Pireu (cu joncţiune spre Istanbul). În data de 2 aprilie călătoria continuă de la Arad cu „Seridica-Express” prin Timişoara şi peste podul nou construit de la Dunăre la Vidin spre Bulgaria şi pe urmă în Grecia.
     La Arad a avut loc o întrevedere la Primăria Municipiului Arad, urmată de vizitarea firmei Astra Rail Industries. În timpul unei cine de lucru, delegaţia a avut posibilitatea de a face cunoştinţă cu reprezentanţi ai minorităţii germane, ai Asociaţiei Economice Româno-germane Arad şi ai Clubului Economic German „Banat”.
      Informaţii suplimentare:
         Scopul Uniunii Europene este de a promova cu precădere acest coridor ca o nouă axă de dezvoltare economică. Este de dorit ca impulsul economic pe care îl va genera să aducă după sine printre altele şi modernizarea infrastructurii şinelor, dezvoltarea reţelelor de logistică, să promoveze turismului, schimbul de experienţă între oraşele aflate de-a lungul axei. Până în 2030 se doreşte modernizarea infrastructurii liniilor de cale ferată între Berlin – Arad, Atena/Istanbul prin dublarea lor cu linii pentru viteze de circulaţie de minim 160 km/h. De la Arad la Budapesta să se poată ajunge de exemplu cu trenuri Intercity în mai puţin de două ore iar transportul de marfă din Asia şi Bazinul Mediteranean să fie mutat de pe şosele pe trenuri de marfă „silenţioase” conduse cu energie regenerabilă.

C. P.
 

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite