Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vizită istorică de Sfântul Dimitrie cel Nou! Patriarhul Kiril al Rusiei vine la Bucureşti

Patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii va veni, joi, la Bucureşti, unde va lua parte la ceremoniile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, dar şi la o slujbă Te Deum organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Vizită istorică de Sfântul Dimitrie cel Nou! Patriarhul Kiril al Rusiei vine la Bucureşti
Comentează 0

Patriarhul Kiril va participa la manifestările religioase dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, care au început marţi, când moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ale Sfântului Ierarh Nectarie au fost depuse la noul baldachin de pe Colina Patriarhiei.

Joi, de la ora 17.00, va avea loc procesiunea "Calea Sfinţilor", care urma să aibă loc marţi, dar a fost amânată din cauza ploii. În timpul acesteia, pe lângă icoana şi moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, un fragment din lemnul Sfintei Cruci, icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, va fi purtată şi icoana Sfântului Serafim de Sarov.

Potrivit Patriarhiei Române, Patriarhul Moscovei va aduce din Rusia un fragment  din moaştele Sfântului Serafim de Sarov, care va fi aşezat pentru închinarea pelerinilor de pe Colina Patriarhiei şi apoi va fi oferit comunităţii ortodoxe ruse arondate Bisericii Sfântul Nicolae - Tabacu din Capitală.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite