Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vinurile Care au Câștigat în 2020

Vinurile Care au Câștigat în 2020
Comentează 0

A fost un an fara paralela si consensul general este ca 2020 a schimbat totul - dar a schimbat ceea ce am vrut sa bem?

Ei bine, da si nu. Ceea ce am cautat in cursul anului 2020 s-a schimbat cu siguranta, dar daca ne uitam la cifrele mondiale, ca planeta suntem destul de consecventi - ne place ca vinurile noastre sa fie in mare parte rosii si in mare parte din Franta. Aceasta este o certitudine dificila, care a ramas neschimbata in cele doua decenii in care Wine-searcher a fost alaturi de noi.

Deci, ce marci au avut cel mai bine anul trecut?

Un lucru care sa schimbat cu siguranta in anul plin de Covid a fost numarul de persoane care cauta vin online. In 2019, am inregistrat peste 210 milioane de cautari si acest numar a crescut la 240 de milioane in 2020, o crestere de 13,7%. Mai mult de o treime din aceste cautari au venit din sUa.

A fost o reflectare a imaginii mai largi: persoanele adapostite la locul lor sau reticente in a iesi afara au inundat comerciantii cu comenzi online, schimband intreaga dinamica a comertului electronic in sfera vinului. si unde ar merge pentru a-si gasi vinurile preferate? Ei bine, aici desigur.

Nu au lipsit din lista acele vinuri premium nici in acest an! Primele 10 cele mai cautate vinuri de anul trecut nu au surprins - au fost aceleasi vinuri ca si 2019, doar intr-o ordine usor diferita. Interesant este cat de multi si-au marit numarul de cautare fata de media mondiala.

Doar patru dintre primele 10 vinuri au reusit sa depaseasca nivelul de referinta de 13,7%: Mouton (cu 18,5%), Dom Pérignon (cu 28,3%), Latour (cu 19,4%) si Opus One, care au reusit o crestere sanatoasa de 25,5%. Cele mai mici cresteri au fost sassicaia (cu 0,8%), Haut-Brion (cu 4,6 %), Petrus (cu 6,1 %) si Lafite (cu 6,8 %). Cautarile Margaux au crescut cu 10,9%, in timp ce RDC tocmai a ratat cifra de referinta cu 13,2%.

Singurul produs din 2019 care nu se afla in top 10 pentru 2020 este Johnny Walker Black Label, care a inregistrat o scadere cu 13,7% a numarului de cautari din intreaga lume.

Gaseste Diferenta

Atunci cand accesati pietele individuale, diferentele se disting cu adevarat.

SUA au scazut oarecum tendinta mondiala, cu o crestere a numarului de cautari de 11,2 % fata de 2019, dar interpretul cel mai remarcabil a fost un Bourbon, mai degraba decat un vin: George T Stagg a vazut ca numarul de cautari creste cu 49,3 % pentru a fi al optulea cel mai cautat. -pentru produsul din SUA pentru 2020. Interesant este ca produsul pe locul doi este si un Bourbon, de neoprit Blanton, desi a realizat doar o crestere de 1,4% a cautarilor.

Alti mari factori din sUa au fost Dom Pérignon, care a vazut cautarile crescand cu 35,8%, consolidandu-si locul in topul listei pentru al doilea an, Latour (in crestere cu 25,8%) si Mouton (in crestere cu 24%). Top 10 pentru SUA sunt Dom Pérignon, Blanton's, Opus One, Lafite, Mouton, Caymus, Margaux, George t stagg, Latour si Petrus.

Dincolo de atlantic, Marea Britanie a inregistrat o crestere sanatoasa a numarului de cautari (in crestere cu 21%), Dom Pérignon sufland din nou toate celelalte sampanii din apa cu o crestere a numarului de cautare de 41%. top 10 sunt mult mai ortodoxi si francezi, cu Dom in frunte, urmat de Lafite, Mouton, Margaux, Latour, Petrus, sassicaia, Lynch-Bages (care au sarit cu 22% fata de 2019), Yquem si Pontet-Canet, care s-a bucurat de o crestere de 33% a dobanzii in 2020, impingandu-l in top 10.

In timp ce Franta a inregistrat o crestere cu 0,1 a cautarilor generale in 2020, au fost vesti proaste pentru primele 10 vinuri - Mouton a terminat in top cu o scadere de 5,2%, urmata de Petrus (in scadere cu 10,7%), Lafite (in scadere cu 8,9%) , RDC (in scadere cu 10,1 %), Margaux (in scadere cu 11,8 %), Yquem (in scadere cu 6,1 %), Haut-Brion (in scadere cu 10,7 %), Cheval Blanc (in scadere cu 9 %), Latour (in scadere cu 12,2 %) si La tache din RDC, cautarile pentru care au scazut cu 11,2 %.

Intre timp, Hong Kong a fost plin de viata, inregistrand o crestere generala de 29,2% a numarului de cautari, primii 10 obtinand cresteri de cautare de doua cifre. Totusi, ca si in cea mai mare parte a lumii, a fost Dom Pérignon, cu o crestere de 37% a cautarilor.

Cu toate acestea, piatra evidenta a pantofului a fost China, care a inregistrat o scadere a cautarilor generale de 18,8%. top 10 - cu exceptia vinului pe primul loc, Echo de Lynch-Bages, care a avut o crestere cu 21% a dobanzii fata de 2019 - practic toate au inregistrat scaderi de doua cifre in numarul de cautare. Din restul primilor 10, doar Pontet-Canet a inregistrat o scadere mai putin dramatica, cu 9,2%.

Intr-adevar, uitandu-ne la imaginea mai larga a Chinei, doar trei vinuri din top 25 au reusit o crestere a numarului de cautari: Echo, Cos d'Estournel (in crestere cu 1,6%) si - inevitabil - Dom Pérignon, care a reusit o laudabila crestere de 15%.

Cu cateva semne de „normalitate” care se vor intoarce in curand, s-ar putea sa fie timpul sa ne indoim pentru 2021 - ar putea fi o alta calatorie accidentata.


Scrie un comentariu

trimite