Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vinga - prima comună din județ unde s-a organizat „PICNIC FESTIVAL”

Întotdeauna când vine vorba de comuna Vinga, gândul ne duce la schimbările și modernizările care au avut loc în ultimul timp, la ceea ce s-a realizat în doar câțiva ani de când Sorin Negrei este primarul comunei, pentru că la Vinga mereu se construiește sau se modernizează ceva (nu este o laudă ieftină ci este o relitate), și nu poți să nu te gândești la vorba aceea din bătrâni care spune că, „omul sfințește locul”, însă eu aș mai adăuga ceva: „omul care vine din producție este obișnuit să muncească de aceea se văd și rezultate”.

Vinga - prima comună  din județ unde s-a organizat „PICNIC FESTIVAL”
Comentează 0

Om modest, dar harnic, cu vorba blândă și suflet bun, Sorin Negrei a venit pe scaunul de primar din agricultură, unde a condus o societate agricolă, aducând-o pe profit, pentru că iubeste pământul și îi știe asculta glasul. A muncit mult și a dat randament și înainte la „S.C. Mănăștureana”, fiind un bun gospodar, iar acum muncește ca primar pentru semenii lui, de aceea l-am întrebat în interviu (vezi video 2) și despre ultimele proiecte și ralizări din acest an, știind că Vinga are mereu și mereu câte un proiect în derulare.

Ne-a răspuns simplu și la obiect, că într-adevăr sunt proiecte în derulare, la școli, străzi și canalizare, pentru că se dorește modernizarea comunei, astfel încât confortul concetățenilor să nu difere de cel de la oraș, iar tinerii să-și facă un rost acasă.

Dar și atunci când e vorba de evenimente culturale sau religioase Vinga este mereu „fruncea” în zonă, astfel că și la Zilele Comunei au avut invitați de peste hotare, atât din Serbia, Ungaria și Bulgaria. Dar după toate aceste evenimente, primarul Sorin Negrei nu a rămas nepăsător nici la doleanțele tinerilor din comună de a organiza un festival așa ca la oraș, însă acasă la Vinga în parcul din fața Primăriei, un festival al prieteniei. „Picnic Festival” este un eveniment dedicat în principal tinerilor, dar nu numai lor, este un festival al prieteniei și al socializării, este poate un festival al toamnei, fiind de altfel și ultimul eveniment de acest gen al anului.

Vinga este prima comună din județul Arad care a organizat un astfel de festival, care a fost dorit și cerut de tinerii comunei. Desigur că primarul Sorin Negrei le-a ascultat doleanțele, așa cum face de fiecare dată, pentru că dincolo de acest aspect este foarte multă nevoie de socializare și prietenie între tinerii comunei, într-o societate unde individualismul își spune cuvântul și își pune amprenta la fiecare pas. Este nevoie ca tinerii comunei Vinga să rămână uniți, așa cum au fost părinții lor în tinerețe, și de aceea un astfel de festival nu face decât să îi aducă împreună acolo în frumosul parc din centrul comunei, unde au ocazia să își împărtășească trăirile. Ca orice început, fiind prima ediție, aduce și multe emoții celor care au organizat acest eveniment, însă iată că s-a dovedit a fi o reușită, pentru că în cele două zile cât a durat festivalul, sute de tineri au fost prezenți în parcul din fața pPimăriei, chiar dacă în prima seară nu au fost foarte mulți, însă în a doua seară tinerii au venit cu mic cu mare la eveniment.

Desigur că organizatorii s-au îngrijit ca cei cu FOOD STREET să fie în număr cât mai mare, astfel încât să satisfacă orice dorință și gusturi și astfel că atât cei cu clătite uriașe cât și cei cu burgeri sau cu bere au fost prezenți în parc. Copiii s-au bucurat de asemenea de eveniment, venind cu părinții sau bunicii, care la rândul lor s-au simțit bine alături de cei dragi.

O imagine de neuitat

În amurgul celei de a doua seri organizatorii au chemat tinerii în fața Primăriei pentru ,,o fotografie de neuitat” realizată cu drona, astfel că participanții au fost așezați în așa fel încât din trupurile lor au format cuvântul „VINGA” în timp ce-și țineau telefoanele aprinse deasupra capetelor, astfel încât a fost obținută o imagine de neuitat.

Au fost și invitați seciali la acest eveniment, astfel că în prima seară alături de tinerii din Vinga și de primarul comunei Ioan Sorin Negrei au fost prezenți europarlamentarul Gheorghe Falcă și deputatul Glad Varga, iar în cea de a doua seară la eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și vicepreședintele C.J.Arad, Răzvan Cadar, precum și prim-vicepreședintele Organizației Naționale de Femei a PNL, Geanina Pistru. Așa cum am spus, evenimentul a fost o reușită chiar dacă a fost prima ediție, iar primarul Ioan Negrei este încrezător că acest eveniment va deveni o tradiție la Vinga, astfel că la anul viitor se va organiza din nou acest eveniment, însă desigur că va fi cu mai multe surprize pentru tineri și pentru toți cei prezenți.

A fost un eveniment de care s-au bucurat toți, un eveniment care trebuie promovat în județ pentru că este imperios necesar a aduce tineretul mai aproape unul de celălalt și poate tocmai acest lucru contribuie într-un fel sau altul la păstrarea unei comunități cât mai închegate, pentru că oricum suntem destul de des atacați de cei care ne vor dezbinați ca nație și entitate. 

Articole asemanatoare